Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αιχμές Καμίνη κατά ΕΛ.ΑΣ για τα γεγονότα στην Κυψέλη: Υπερβολική η αστυνομική αντίδραση

Αιχμές Καμίνη κατά ΕΛ.ΑΣ για τα γεγονότα στην Κυψέλη: Υπερβολική η αστυνομική αντίδραση
Τέτοιες αντιδράσεις επιτυγχάνουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα δημιουργούν περιττές εστίες έντασης
Αιχμές κατά της ελληνικής Αστυνομίας για τα γεγονότα στην Κυψέλη αφήνει ο πρώην Δήμαρχος της Αθήνας και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης.
«Θα ήταν ανεπίτρεπτο, η κοινωνική συναίνεση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, που επετεύχθη το προηγούμενο διάστημα και για την οποία είμαστε όλοι περήφανοι, να υπονομευθεί λόγω του υπέρμετρου ζήλου κάποιων αστυνομικών» τονίζει.
«Μετά τις διασταυρωμένες πληροφορίες για υπέρμετρη αστυνομική βία την Παρασκευή το βράδυ στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, η Ελληνική Αστυνομία και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οφείλουν να αποδείξουν στην κοινή γνώμη ότι οι ενέργειές τους στηρίζονται σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του συνωστισμού στις πλατείες και τους άλλους δημόσιους χώρους» αναφέρει, σημειώνοντας πως «οι καταγγελίες έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις διαβεβαιώσεις, την ίδια μέρα μάλιστα, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για μια αστυνομία με “φιλική διάθεση, με σεβασμό, με συμβουλές''».
Ο κ. Καμίνης τονίζει πως είναι προφανές ότι οι κοινωνικές συναθροίσεις πρέπει να τηρούν τους κανόνες που έχουν θέσει οι ειδικοί επιστήμονες, καθώς και ότι ειδικά οι μεγάλες συναθροίσεις πρέπει να αποφεύγονται.
«Υπερβολικές αστυνομικές αντιδράσεις, όμως, όπως της Παρασκευής, επιτυγχάνουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα: δημιουργούν περιττές εστίες έντασης και νομοτελειακά οδηγούν σε περαιτέρω αντιδράσεις.
Οι χθεσινές απερίσκεπτες μαζικές συναθροίσεις και η καταστροφική μανία που εκδηλώθηκε στην Κυψέλη αποτελούν δυστυχώς μια απολύτως προβλέψιμη εξέλιξη, άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και τη δημόσια τάξη» επισημαίνει, προσθέτοντας πως «η Αστυνομία οφείλει να είναι παρούσα με επαγγελματισμό, σχέδιο και μέτρο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης