Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διχάζει τη Βρετανία το νέο μήνυμα Johnson για σταδιακή άρση των μέτρων - Σε Ουαλία και Σκοτία θα «μείνουν σπίτι»

Διχάζει τη Βρετανία το νέο μήνυμα Johnson για σταδιακή άρση των μέτρων - Σε Ουαλία και Σκοτία θα «μείνουν σπίτι»
Ουαλία και Σκοτία θα παραμείνουν σε lockdown για άλλες 3 εβδομάδες καθώς η χώρα καταγράφει ακόμη ρεκόρ θανάτων
Διχασμό έχει προκαλέσει στο Ηνωμένο βασίλειο το νέο σλόγκαν της κυβέρνησης Johnson  "μείνετε σε εγρήγορση" με τους Ουαλούς και τους Σκοτσέζους να αντιδρούν και να δηλώνουν οτι θα συνεχίοσυν το lockdown για άλλες 3 εβδομάδες.
Τα αποκεντρωμένα κράτη της Βρετανίας ανακοίνωσαν ότι δεν αποδέχονται το νέο μήνυμα του βρετανού πρωθυπουργού και ότι θα διατηρήσουν το υπάρχον "μείνετε σπίτι" καθώς οι θάνατοι στη χώρα συνεχίσουν να καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ καθώς η Βρετανία είναι στην πρώτη θέση θανάτων στην Ευρώπη.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ωστόσο μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν έσπευσε να διευκρινίσει ότι το «μείνετε σε εγρήγορση» σημαίνει  «μείνετε σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο, περιορίστε τις επαφές με άλλους ανθρώπους και κρατήστε την απόσταση των δύο μέτρων όπου είναι δυνατό».
Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η εξάπλωση του ιού μπορεί να ελεγχθεί κρατώντας τον ρυθμό ανάπτυξής του χαμηλό και ότι "όλοι έχουν έναν ρόλο να παίξουν στο να διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός σε χαμηλό επίπεδο, παραμένοντας σε εγρήγορση και ακολουθώντας τους κανόνες".
Η πρωθυπουργός της Σκοτίας, πάντως Nicola Stergeon, ανακοίνωσε ότι η μοναδική αλλαγή που θα κάνει από αύριο η Σκοτία είναι να επιτρέψει την άσκηση των πολιτών σε εξωτερικό χώρο περισσότερο από μία φορά τη μέρα, μένοντας ωστόσο κοντά στο σπίτι, χωρίς να επιτρέπονται το μπάρμπεκιου και η ηλιοθεραπεία, ούτε και οι συγκεντρώσεις ατόμων σε μικρές ομάδες.
Επανέλαβε ότι το μήνυμα "μείνετε σε εγρήγορση" δεν θα λειτουργήσει στη Σκοτία και ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από το Ουέστμινστερ δεν θα πρέπει να παρουσιάζονται ότι αφορούν όλη τη Βρετανία.
Ήδη την Παρασκευή η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε τις δικές της τρεις μικρές αλλαγές, που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, διατηρώντας το lockdown για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης