Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αντίθετος ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier σε ενεργό ρόλο του κράτους στη Lufthansa

Γερμανία: Αντίθετος ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier σε ενεργό ρόλο του κράτους στη Lufthansa
Αντίθετος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε κρατική παρέμβαση στις επιχειρηματικές αποφάσεις του αερομεταφορέα
H Γερμανία εργάζεται πάνω σε ένα «συγκεκριμένο μοντέλο» για να βοηθήσει τη Lufthansa, δήλωσε την Κυριακή (10/5/2020) ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier, εν μέσω πολιτικής διαμάχης για το κατά πόσον το κράτος πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην πληγείσα αεροπορική εταιρεία.
Τα σχόλια του Altmaier ακολούθησαν εκκλήσεις του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου της καγκελαρίου Angela Merkel, να συνδεθεί η οικονομική βοήθεια προς τη Lufthansa με την προστασία των θέσεων εργασίας, τη μείωση των μερισμάτων και στρατηγική συμμετοχή της κυβέρνησης στη λήψη αποφάσεων.  
«Για μένα είναι σημαντικό να μην ασκούμε επιρροή στις επιχειρηματικές αποφάσεις.
Αυτό δεν λειτούργησε ποτέ στο παρελθόν», δήλωσε ο Altmaier στη δημόσια τηλεόραση ARD.
Η Lufthansa ανακοίνωσε την Πέμπτη (7/5) ότι διαπραγματεύεται πακέτο διάσωσης ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ με το ταμείο οικονομικής σταθεροποίησης της Γερμανίας, αφού η πανδημία μείωσε σαρωτικά τις πτήσεις κατά 99% και την ανάγκασε να καθηλώσει στο έδαφος 700 αεροσκάφη, επισημαίνει το Reuters.
Το πακέτο  διάσωσης περιλαμβάνει ένα κεφάλαιο χωρίς δικαίωμα ψήφου - γνωστό ως σιωπηλή συμμετοχή - ένα εγγυημένο δάνειο και μια αύξηση κεφαλαίου που μπορεί να επιτρέψει στην κυβέρνηση να κατέχει έως και 25% συν μία μετοχή.
Οι όροι του πακέτου διάσωσης, πέραν των ενστάσεων που εγείρει το SDP,  έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης και κυρίως των Πρασίνων.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης