Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Δεν τελειώνει το lockdown στη Βρετανία ακόμη, χαλάρωση κάποιων μέτρων

Johnson: Δεν τελειώνει το lockdown στη Βρετανία ακόμη, χαλάρωση κάποιων μέτρων
Προσοχή στους πολίτες συνέστησε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό μήνυμά του
Το lockdown στη Μεγάλη Βρετανία δεν θα αρθεί ακόμη και τουλάχιστον όχι πριν από την 1η Ιουνίου, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Boris Johnson σε δήλωσή του την Κυριακή (10/5/2020).
Ο Johnson προέτρεψε τους Βρετανούς να «παραμείνουν σε εγρήγορση» για τους κινδύνους καθώς περιέγραψε τα σχέδιά του να αρχίσει με ιδιαίτερα σταδιακό τρόπο να χαλαρώνει τα μέτρα που κρατούν κλειδωμένο μεγάλο μέρος της οικονομίας εδώ και σχεδόν επτά εβδομάδες.
Ενώ η κυβέρνησή του έδινε οδηγίες για την Αγγλία, ζήτησε από τα άλλα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου - Ουαλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία - να ακολουθήσουν την ίδια προσέγγιση.
Ωστόσο, υπήρξαν άμεσες αντιδράσεις, με την πρωθυπουργό της Σκωτίας Nicola Sturgeon να λέει ότι εμμένει στο υπάρχον μήνυμα «παραμονή στο σπίτι».
Ο Johnson ανακοίνωσε μια περιορισμένη χαλάρωση των περιορισμών, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας συχνότερης σωματικής άσκησης και μετάβασης στο χώρο εργασίας για όλους όσοι δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι. 
«Δεν είναι η ώρα απλά να τερματιστεί το lockdown αυτή την εβδομάδα», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
«Αντ 'αυτού, κάνουμε τα πρώτα προσεκτικά βήματα για να τροποποιήσουμε τα περιοριστικά μέτρα», πρόσθεσε ο Johnson.
Στην ομιλία του, ο Johnson είπε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι αν είναι δυνατό, αλλά από τη Δευτέρα (11/5) εκείνοι που δεν μπορούν, όπως οι άνθρωποι που εργάζονται στις κατασκευές, θα πρέπει να «ενθαρρύνονται ενεργά να πάνε στη δουλειά».
Από την Τετάρτη (13/5), θα επιτρέπεται στους ανθρώπους να ασκούνται συχνότερα σε εξωτερικούς χώρους αλλά και να μείνουν για περισσότερη ώρα σε πάρκα εκτός οικίας.
Μέχρι τώρα, οι Βρετανοί ασκούνταν σε εξωτερικούς χώρους μία φορά την ημέρα και παρά τη ζέστη, δεν επιτρεπόταν να μεταβούν σε πάρκα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης