Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο κορωνοϊός οδηγεί στη χρεοκοπία την Avianca, τη 2η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Νότιας Αμερικής

Ο κορωνοϊός οδηγεί στη χρεοκοπία την Avianca, τη 2η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της  Νότιας Αμερικής
Η Avianca δεν πραγματοποιεί προγραμματισμένες πτήσεις από τα τέλη Μαρτίου και οι περισσότεροι από τους 20.000 υπαλλήλους της, βρίσκονται σε αναστολή και χωρίς αμοιβή εν μέσω κρίσης
Η Avianca η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Λατινικής Αμερικής, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης την Κυριακή (10/5), καθώς πλησίαζε απειλητικά η προθεσμία αποπληρωμής ομολόγου και ενώ προηγήθηκαν ανεπιτυχείς εκκλήσεις για βοήθεια προς την κυβέρνηση της Κολομβίας.
Εάν τελικά χρεοκοπήσει, η Avianca θα είναι ένας από τους πρώτους μεγάλους αερομεταφορείς παγκοσμίως που θα «συντριβεί»  από την πανδημία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα μείωση κατά 90% των παγκόσμιων αεροπορικών ταξιδιών.
Η Avianca δεν πραγματοποιεί προγραμματισμένες πτήσεις από τα τέλη Μαρτίου και οι περισσότεροι από τους 20.000 υπαλλήλους της, βρίσκονται σε αναστολή και χωρίς αμοιβή εν μέσω κρίσης.
«Η Avianca αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη κρίση στην 100ετή ιστορία μας», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Avianca, Anko van der Werff.
Ενώ η Avianca ήταν ήδη αδύναμη πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, η αίτηση πτώχευσής της υπογραμμίζει τις προκλήσεις για τις αεροπορικές εταιρείες που δεν μπορούν να βασίζονται σε κρατικές διασώσεις για να αποφύγουν την πτώχευση.
Ένας εκπρόσωπος της Avianca δήλωσε στο Reuters ότι η εταιρεία εξακολουθεί να προσπαθεί να εξασφαλίσει κρατικά δάνεια.
«Η βοήθεια από κυβερνήσεις στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών είναι ζωτικής σημασίας», δήλωσε η Silvia Mosquera, στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας.
Η Avianca, μία από τις παλαιότερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο και υπολόγισε τις υποχρεώσεις μεταξύ 1 δισεκατομμυρίου και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αμερικανικό δικαστήριο.
Είχε ήδη χρεοκοπήσει στις αρχές της δεκαετίας του 2000, από την οποία διασώθηκε από έναν επιχειρηματία πετρελαίου από τη Βολιβία, τον German Efromovich.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης