Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: «Βουτιά» -28,4% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο 2020, λόγω κορωνοϊού - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

Ιταλία: «Βουτιά» -28,4% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο 2020, λόγω κορωνοϊού - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση της τάξεως του -20% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020
Πτώση-ρεκόρ κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (11/5) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε στασιμότητα στη δραστηριότητα των επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της Ιταλίας κατέγραψε πτώση της τάξεως του -28,4% σε μηνιαία βάση, έναντι οριακής πτώση -1% τον Φεβρουάριο του 2020, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία υποχώρηση από το 1990, όταν και ξεκίνησε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων από την ISTAT.
Παράλληλα, η πτώση αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα υποχωρήσει κατά -20%.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -29,3% έναντι ετήσιας πτώσης -2,3% τον Φεβρουάριο του 2020 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -2,3%.
Τα περισσότερα εργοστάσια στην Ιταλία ανέστειλαν τη λειτουργία τους για το μεγαλύτερο μέρος του Μαρτίου και για ολόκληρο τον Απρίλιο λόγω της πανδημίας, ενώ η σταδιακή επανεκκίνησή τους ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.
Για το σύνολο του πρώτου τριμήνου του 2020, ο σχετικός δείκτης υποχώρησε κατά -8,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, όταν και είχε σημειωθεί οριακή πτώση της τάξεως του -1,1%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Istat, οι τομείς καταναλωτικών, επενδυτικών και ενδιάμεσων αγαθών, καθώς και ο τομέας ενεργειακών προϊόντων, κατέγραψαν μηνιαία πτώση η οποία κυμάνθηκε από το -10% έως το -40%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης