Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Δε «συγκινεί» το ΧΑ τον πολιτικό κόσμο της χώρας – Μικρές επενδύσεις σε Ελλάδα, περισσότερες στο εξωτερικό

tags :
Δε «συγκινεί» το ΧΑ τον πολιτικό κόσμο της χώρας – Μικρές επενδύσεις σε Ελλάδα, περισσότερες στο εξωτερικό
Αρκετοί πολιτικοί που έχουν χαρτοφυλάκιο με επενδυτικά προϊόντα επενδύουν στο εξωτερικό – Ποιοι διαθέτουν σημαντικά ποσά σε μετοχές και αμοιβαία
Εξακολουθούν να απέχουν από το ελληνικό χρηματιστήριο οι πολιτικοί της χώρας.
Το συμπέρασμα που έβγαινε από τα προηγούμενα πόθεν έσχες, φαίνεται πως παραμένει ίδιο και για τη χρονιά του 2018 (δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης 2019).
Μάλιστα θα μπορούσε κάποιος ισχυριστεί κάποιος πως οι «αποτυχημένες» επενδύσεις προηγούμενων ετών μάλλον τους έχουν αποθαρρύνει.
Μετοχές που βρίσκονται σε αναστολή διαπραγμάτευσης όπως Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, AXON, Κεραμεία Αλλατίνη και άλλες εξακολουθούν να «κοσμούν» τις τελευταίες δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν χθες 11/5.
Εξαίρεση ίσως είναι νέοι πολιτικοί που μπήκαν στο προσκήνιο και οι οποίοι εμφανίζουν μεγάλες επενδύσεις, με κάποιες από αυτές να είναι σε ελληνικά προϊόντα και μετοχές αλλά και πολλές να είναι σε προϊόντα και μετοχές του εξωτερικού.
Για παράδειγμα ο Γεώργιος Γεραπετρίτης έχει σε ομόλογα 1,2 εκατ. ευρώ με αξία κτήσης 791 εκατ. ευρώ.
Σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων 1,51 εκατ. ευρώ με αξία κτήσης 1,46 εκατ. ευρώ και σε ομόλογα 1,7 εκατ. ευρώ με αξία κτήσης 1,42 εκατ. ευρώ.
Αρκετά κεφάλαια στο εξωτερικό έχει επενδύσει ο Πέτρος Κόκκαλης, ενώ από ελληνικές μετοχές έχει μικρό αριθμό μετοχών ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ιντρακόμ, ΟΠΑΠ, Ιατρικό Αθηνών, Εθνική και Alpha Bank.
Εμφανίζει τοποθέτηση 228 χιλ. δολαρίων σε Cayman EM Scient ST Need IN BL –T REC,
116 χιλ. ευρώ σε ELIKONOS JEREMIE SCA SICAR, 315 χιλ. ευρώ σε JEREME OPENFUND II VENTURE CAPITAL και 110 χιλ. Δολάρια σε ARTISAN PARTN GG-GLOBAL VALUE I.  
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων (BNP PARIBAS INSTICASH-USD MONEY MARKET) 16 χιλ. δολάρια και 7,7 χιλ. ευρώ σε BNP ΙNSTICASH FUND –EUR MONEY MARKET.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας δε διαθέτει επενδύσεις σε μετοχές ή αμοιβαία κεφάλαια, η Φώφη Γεννηματά έχει 2 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν έχει επενδύσεις σε μετοχές ή αμοιβαία, αλλά διαθέτει πλήθος τραπεζικών λογαριασμών, με τα περισσότερα χρήματα (434 χιλ. ευρώ) να είναι στη Deutsche Bank.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει χρήματα στην Ελβετία (115 χιλ. δολάρια και 13 χιλ .ευρώ) ενώ δεν έχει μετοχές και ομόλογα ή αμοιβαία.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έχει σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων (KBC EXPERTEASE DYNAMIC BALANCED CAP) 142 χιλ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις του σε ελληνικά αμοιβαία κεφάλαια ξεπερνούν τις 620 χιλ. ευρώ.
Έχει επίσης και 180 μετοχές της Μουζάκης, 220 της ΔΕΗ, 220 του ΑΔΜΗΕ και 300 του ΟΤΕ.
Ο Βασίλης Οικονόμου έχει 796 μετοχές της Εθνικής.
Περισσότερα από 600 χιλ. ευρώ σε προϊόντα του εξωτερικού έχει επενδύσει η Ντόρα Μπακογιάννη.
Επιπλέον φαίνεται πως διατηρεί μικρές θέσεις σε ελληνικές μετοχές με κάποιες εταιρείες να βρίσκονται σε αναστολή διαπραγμάτευσης, όπως Πήγασος, SexForm, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Κεραμεία Αλλατίνη.
Έχει 163 μετοχές του ΙΑΣΩ, 4.369 της Έλτον, 2.000 ΒΙΣ, 36 Κορδέλου και 10 Δούρου.
Ο Βασίλης Κικίλιας έχει 30 μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Ο Όλγα Κεφαλογιάννη έχει 2.250 μετοχές της ΑΝΕΚ και 4 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.
Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής έχει ομόλογα των Ελληνικών Πετρελαίων αξίας 104 χιλ. ευρώ και αρκετές επενδύσεις σε ξένα προϊόντα όπως ομόλογα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αξίας 571 χιλ. ευρώ.
Ο Χάρης Θεοχάρης έχει 108 μετοχές του ΟΤΕ.
Ο Θεόδωρος Δρίτσας έχει 61 μετοχές των ΕΛΠΕ.
Ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος εμφανίζεται αρκετά δραστήριος και κατέχει μεταξύ άλλων 7 χιλ. μετοχές της Alpha Bank, 2,5 χιλ. της ΕΧΑΕ, 5 χιλ. της Εθνικής, 1,7 χιλ. της Lamda και αρκετά κεφάλαια τοποθετημένα σε ελληνικά και ξένα ομόλογα, αλλά και προϊόντα του εξωτερικού.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης