Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με αισιόδοξες προοπτικές έγινε το δεύτερο βήμα για το άνοιγμα της αγοράς

Με αισιόδοξες προοπτικές έγινε το δεύτερο βήμα για το άνοιγμα της αγοράς
Περίπου 155.000 ακόμη εργαζόμενοι επέστρεψαν στις δουλειές τους
Την ώρα που όλα δείχνουν ότι τα πράγματα κυλούν ομαλά σε ότι αφορά την εξέλιξη της πορείας του κορωνοϊού, το επόμενο βήμα μιας διαδρομής η οποία όμως, έχει ακόμη αρκετό δρόμο, με τη δεύτερη φάση της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, έγινε, καθώς περίπου 155.000 ακόμη εργαζόμενοι επέστρεψαν στις δουλειές τους.
Μετά από σχεδόν δύο μήνες επέστρεψε η ζωή στους εμπορικούς δρόμους, τα εμπορικά μαγαζιά άνοιξαν και πάλι, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
Σε αυτό το σκηνικό, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τα τελευταία στοιχεία αποτελούν καλή ένδειξη ότι είμαστε στο σωστό δρόμο ωστόσο μεγαλύτερη σημασία έχει ο απολογισμός που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, καθώς θα υπάρχει ένα καλό δείγμα από την πρώτη φάση της μερικής άρσης των μέτρων.
Ο πρωθυπουργός πάντως έκρουσε το καμπανάκι με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σε πλατείες και δημόσιους χώρους,
προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων.
Μάλιστα, ζήτησε την τήρηση από όλους, των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης και των συστάσεων από τους επιστήμονες, προειδοποιώντας ότι αν αναζωπυρωθεί η εξάπλωση του ιού θα επανέλθουν τα μέτρα της καραντίνας.
Στο μεταξύ, στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, μεταξύ των θεμάτων που βρέθηκαν στο επίκεντρο ήταν ο συνωστισμός στις πλατείες και άλλες περιοχές αλλά και το κατά πόσο θα είναι δυνατόν να ανοίξει η εστίαση λίγο νωρίτερα.
Το γεγονός, ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να φέρει μια εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή από την 1η Ιουνίου στις 25 Μαΐου, το άνοιγμα στην εστίαση καθώς επίσης και στις οργανωμένες παραλίες, επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους επιδημιολόγους να εκφράσουν την άποψή τους, τις επόμενες δύο μέρες, σχετικά με το πόσο μπορεί να επηρεάσει τα επιδημιολογικά φορτία, το άνοιγμα στην εστίαση νωρίτερα.
Έτσι, αναμένεται με ενδιαφέρον να δούμε αν οι επιστήμονες προτείνουν να ανοίξουν οι καφετέριες και τα εστιατόρια για να αποσυμφορηθούν οι πλατείες.
Ακολούθως, η κυβέρνηση θα λάβει την τελική της απόφαση μέχρι την προσεχή Πέμπτη για το αν θα ανοίξει στις 25 Μαΐου η εστίαση.
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τους κοινωνικούς εταίρους για τα θέματα της εργασίας και της ασφάλειας των εργαζομένων, στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια να στηριχθούν οι θέσεις εργασίας καθώς επίσης και να υπάρχουν όλα τα μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης