Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: «Βουτιά» -11,3% στη βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο του 2020

Ευρωζώνη: «Βουτιά» -11,3% στη βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο του 2020
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -12,9%
Σημαντική πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (13/5) στοιχεία της Eurostat, καθώς τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού «πάγωσαν» τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ένωσης υποχώρησε κατά -11,3% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί οριακή πτώση της τάξεως του -0,1%.
Ωστόσο, η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής αποδείχθηκε μικρότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν συρρίκνωση της τάξεως του -12,5%.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -12,9% έναντι ετήσιας πτώσης -2,2% τον Φεβρουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -13,6%.
Όσον αφορά το σύνολο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε πτώση της τάξεως του -10,4% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο -11,8%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο τομέας που σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση στην Ευρωζώνη ήταν αυτός των διαρκών καταναλωτικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο -26,3%, ενώ η παραγωγή στον τομέα κεφαλαιουχικών αγαθών υποχώρησε κατά -15,9%.
Παράλληλα, ο τομέας ενδιάμεσων αγαθών κατέγραψε μηνιαία πτώση της τάξεως του -11%, ενώ η παραγωγή στους τομείς ενέργειας και μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησε κατά -4% και -1,6% αντίστοιχα.
Για την Ευρωπαϊκή Ένωσης, η παραγωγή μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησε κατά -23,8%, ενώ οι τομείς κεφαλαιουχικών και ενδιάμεσων αγαθών κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -15,1% και -9,9% αντίστοιχα.
Η παραγωγή στον τομέα της ενέργειας υποχώρησε κατά -3,5%, ενώ η αντίστοιχη πτώση για την παραγωγή μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών διαμορφώθηκε στο -1,2%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σημειώθηκε στην Ιταλία (-28,4%) και τη Σλοβακία (-20,3%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στην Ιρλανδία (+15,5%), την Ελλάδα και τη Φινλανδία (αμφότερες στο +1,9%).

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης