Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποια είναι τα νέα πρωτόκολλα που παρουσιάζει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού για την επανεκκίνηση του κλάδου

tags :
Ποια είναι τα νέα πρωτόκολλα που παρουσιάζει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού για την επανεκκίνηση του κλάδου
Τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των καταναλωτών
To Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού (WTTC), το οποίο εκπροσωπεί τον παγκόσμιο ιδιωτικό τομέα Ταξίδια και Τουρισμός, παρουσίασε μια σειρά νέων παγκόσμιων μέτρων για την επανεκκίνηση του τομέα.
Τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των καταναλωτών, ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια μόλις αρθούν οι περιορισμοί.
Τα νέα πρωτόκολλα Safe Travels παρέχουν συνέπεια σε προορισμούς και χώρες, καθώς και καθοδήγηση σε παρόχους ταξιδιών, χειριστές και ταξιδιώτες, σχετικά με τη νέα προσέγγιση για την υγεία και την υγιεινή στον κόσμο μετά το COVID-19.
Η υγεία και η ασφάλεια των ταξιδιωτών και των εργαζομένων βρίσκεται στο επίκεντρο των νέων παγκόσμιων πρωτοκόλλων, τα οποία έχουν καταρτιστεί από τα μέλη του WTTC.
Με βάση τα καλύτερα διαθέσιμα ιατρικά στοιχεία, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), αποφεύγουν επίσης την εμφάνιση πολλαπλών προτύπων, τα οποία θα καθυστερούσαν μόνο την ανάκαμψη του τομέα.
Η Γκλόρια Γκουεβλαρα, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC, δήλωσε:
«Έχουμε μάθει από το παρελθόν, ειδικά μετά την τραγωδία της 9/11, όπου η έλλειψη συντονισμού μεταξύ κυβερνήσεων και με τον ιδιωτικό τομέα προκάλεσε μακροχρόνιες διακοπές ταξιδιού, υψηλότερο κόστος και μεγαλύτερος χρόνος αποκατάστασης.
«Ο συντονισμός και η ευθυγράμμιση στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι λαμβάνονται ισχυρά παγκόσμια μέτρα για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και τα οποία αγκαλιάζονται από κοινού από τις κυβερνήσεις και τον ιδιωτικό τομέα.
«Είμαστε χαρούμενοι που για πρώτη φορά, ο παγκόσμιος ιδιωτικός τομέας έχει ευθυγραμμιστεί με αυτά τα νέα πρωτόκολλα ασφαλών ταξιδιών που θα δημιουργήσουν συνέπεια σε ολόκληρο τον τομέα. Τώρα καλούμε τις κυβερνήσεις να τις υιοθετήσουν ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν σε παγκόσμιο επίπεδο και να αποκαταστήσουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη προκειμένου να επανεκκινήσει τον τομέα Ταξίδια και Τουρισμός.”
Στοιχεία από την έκθεση «Ετοιμότητα κρίσεων» του WTTC, η οποία εξέτασε 90 διαφορετικούς τύπους κρίσεων, υπογραμμίζουν τη σημασία της συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν έξυπνες πολιτικές και αποτελεσματικές κοινότητες για να επιτρέψουν έναν πιο ανθεκτικό τομέα ταξιδιών και τουρισμού.
Το WTTC, σχεδιάζει τα νέα πρωτόκολλα ασφαλών ταξιδιών μετά από στενή διαβούλευση με τα μέλη του, καθώς και ενώσεις βιομηχανίας όπως το Airport Council International (ACI), η Cruise Lines International Association (CLIA) και η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), για να φέρουν πίσω την εμπιστοσύνη και να ορίσουν σαφείς προσδοκίες για το τι μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ταξιδιώτες στο επόμενο ταξίδι τους.
Αυτά θα ισχύουν σε όλους τους κύριους κλάδους του Ταξιδιού και Τουρισμού, όπως η φιλοξενία, η αεροπορία, τα αεροδρόμια, οι κρουαζιέρες, οι λιανική, οι μεταφορές, το MICE και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, μεταξύ άλλων.
Διεξάγονται λεπτομερείς συζητήσεις με βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς και οργανισμούς σε κάθε τομέα του κλάδου για να εξασφαλιστεί η μέγιστη συμμετοχή, ευθυγράμμιση και πρακτική εφαρμογή, με τις οδηγίες φιλοξενίας και λιανικής να κυκλοφορούν σήμερα.
Η πρωτοβουλία WTTC υποστηρίχθηκε από κορυφαίους διευθύνοντες συμβούλους και επιχειρηματικούς ηγέτες από όλο τον τομέα Ταξίδια και Τουρισμός.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης