Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Θα επενδύσει 50 εκατ στην Optima Bank ο Βαρδινογιάννης – Η Attica bank πουλάει την Properties στο ΤΣΜΕΔΕ και η Praxia Bank

Θα επενδύσει 50 εκατ στην Optima Bank ο Βαρδινογιάννης – Η Attica bank πουλάει την Properties στο ΤΣΜΕΔΕ και η Praxia Bank
Εξελίξεις λαμβάνουν χώρα στις μικρές ελληνικές τράπεζες
Ορισμένες ενδιαφέρουσες εξελίξεις λαμβάνουν χώρα, στις μικρές τράπεζες.
Δεν έχουν μείνει και πολλές.

-Η Praxia bank ήταν πείραμα που δεν απέδωσε.
Μετά τις ζημίες των 73 εκατ το 2019 πουλήθηκε στην Viva.
Όμως ενώ η έγκριση θα δοθεί για την εξαγορά, στην πράξη το συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο που υιοθετεί η Viva μάλλον είναι νεφελώδες με μεγάλη πιθανολόγηση να μην αποδώσει.
Τα κεφάλαια της Praxia Bank έχουν υποχωρήσει στα 18 εκατ και οι ενέργειες για να ενισχυθούν τα κεφάλαια μέσω αναβαλλόμενης φορολογίας μάλλον θα πέσει στο κενό καθώς δεν επαρκεί μόνο ένα business plan…
Η Praxia Bank είχε ταμειακά διαθέσιμα 149 εκατ και 182 εκατ. ενεργητικό.

-Η Optima Bank συνεχίζει να αυξάνει το δίκτυο καταστημάτων της και λόγω των μετοχικών αναδιαρθρώσεων αναμένεται η οικογένεια Βαρδινογιάννη να επενδύσει επιπλέον 50 εκατ ώστε η τράπεζα να ενισχυθεί κεφαλαιακά.
Για το διάστημα 2019 και 2020 θα προκύψουν ζημίες προφανώς λόγω των επενδύσεων ενώ στόχο είναι από το 2021 να έχει ισοσκελισμένο ισολογισμό.
Σε επόμενη φάση θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής.

-Η Attica bank συνεχίζει να εκποιεί περιουσιακά στοιχεία πουλάει ακίνητα και θα πουλήσει και την Attica Properties ως εταιρία εκτίμησης ακινήτων και διαχείρισης.
Ενδιαφερόμενος είναι το ΤΣΜΕΔΕ που είναι και μέτοχος στην Attica bank.
Η Attica bank διατηρεί ένα ασαφές επιχειρηματικό μοντέλο, πουλάει περιουσιακά στοιχεία για να επηρεάζει τα αποτελέσματα αλλά οι υπόλοιπες επιδόσεις συνεχίζουν την φθίνουσα πορεία τους.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης