Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στο 7,8% υποχώρησε το ποσοστό ανεργίας το α΄ 3μηνο 2020 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Γαλλία: Στο 7,8% υποχώρησε το ποσοστό ανεργίας το α΄ 3μηνο 2020 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος της ανεργίας στο 8,5%
Πτώση κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (14/5) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, καθώς ο αριθμός ατόμων που αναζήτησαν εργασία μειώθηκε σημαντικά λόγω του lockdown.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία διαμορφώθηκε στις 7,8% έναντι 8,1% το τέταρτο τρίμηνο του 2019, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό από το τέταρτο τρίμηνο του 2008.
Παράλληλα, τα στοιχεία της Γαλλικής Στατιστικής Υπηρεσίας διέψευσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση της ανεργίας στο 8,5%.
Ωστόσο, η Υπηρεσία διευκρίνισε ότι η πτώση στο ποσοστό ανεργίας δεν αντικατοπτρίζει τη βελτίωση στην αγορά εργασίας, αλλά αποτελεί αποτέλεσμα της ισχυρής πτώσης στον αριθμό των ανέργων που δήλωσαν ότι είναι διαθέσιμοι ή ότι αναζητούν εργασία κατά την περίοδο του lockdown.
Το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των νέων ηλικίας 15 έως 24ων ετών υποχώρησε στο 19,2% για το πρώτο τρίμηνο, έναντι 19,9% το τέταρτο τρίμηνο του 2019, ενώ το ποσοστό ανεργίας στη μητροπολιτική Γαλλία διαμορφώθηκε στο 7,6%.
Όσον αφορά το ποσοστό απασχόλησης μεταξύ των πολιτών έων 64ων ετών παρέμεινε σταθερό στο 66% έαντι αύξησης 0,7% στα τέλη του 2019.
Επιπλέον, η Insee δήλωσε ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό η υποαπασχόληση κατέγραψε άλμα 2,7 ποσοστιαίων μονάδων, στο 8% γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων το 1990.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης