Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Στην α’ φάση τα πήγαμε καλά – Τώρα η ώρα της κυβέρνησης για να μην εκτιναχθούν ύφεση, ανεργία

Γεννηματά: Στην α’ φάση τα πήγαμε καλά – Τώρα η ώρα της κυβέρνησης για να μην εκτιναχθούν ύφεση, ανεργία
Οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν το μάρμαρο, δεν φαίνεται να έχει σχέδιο η κυβέρνηση υποστήριξε η κα.Γεννηματά
Τη θέση ότι τώρα είναι η ώρα της κυβέρνησης να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε να μην εκτιναχθούν η ύφεση και η ανεργία διατύπωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.
«Στην πρώτη φάση τα πήγαμε καλά όλοι, ως χώρα, κόμματα και πολίτες.
Τώρα είναι η ώρα της κυβέρνησης, για αποφάσεις και οργανωμένο σχέδιο για να μην εκτιναχθούν ύφεση και ανεργία» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κα.Γεννηματά, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν ανταποκρίνεται» αφού «δε φαίνεται να έχει σχέδιο» και εκτίμησε ότι, «οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν το μάρμαρο».
Κληθείσα να σχολιάσει τυχόν ομοιότητες του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κα.Γεννηματά είπε πως «δεν υπάρχει καμία ομοιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, αυτή η κρίση ανέδειξε τις διαφορές μας, στην πρώτη φάση», ενώ στη δεύτερη, που είμαστε τώρα, «κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση εξαντλούνται σε κοκορομαχίες, για το πού θα πάει η ύφεση, αντί να την σταματούν».
Όσον αφορά στο θέμα του τουρισμού, τον οποίον χαρακτήρισε ως στήριγμα της οικονομίας, η κα.Γεννηματά είπε πως, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για τη στήριξή του, σχολιάζοντας ότι, «πρέπει να διεκδικήσει», αντί να δηλώνει ικανοποίηση με τις ευρωπαϊκές εξαγγελίες.
«Θα έπρεπε ο επιχειρηματίας του τουρισμού να γνωρίζει ποιο είναι το πλαίσιο για την εστίαση», εκτίμησε η κα.Γεννηματά και ανέφερε κάποιες από τις προτάσεις της παράταξής της, για τη στήριξη του τουρισμού, όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13 στο 6%, η ακύρωση προκαταβολής φόρου, αλλά και το να δοθούν όλα τα ένσημα στους εργαζόμενους του τουρισμού, που θα δουλέψουν λιγότερο αυτήν τη σεζόν.
Ερωτηθείσα για τη χρηματοδότηση των προτάσεων αυτών, μίλησε για τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις ύψους 7 δισ. ευρώ.
Κληθείσα να απαντήσει στο ενδεχόμενο εκλογών, η κα.Γεννηματά υπογράμμισε πως «δε φοβόμαστε τις εκλογές, το Μαξίμου τα διαρρέει αυτά», τονίζοντας ότι «δεν μπορώ να σκεφτώ πώς θα γίνουν εκλογές με μάσκες και γάντια».
«Ας δουλέψει η κυβέρνηση να βγάλει με ασφάλεια τη χώρα από την κρίση» είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης