Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία κατά ΗΠΑ για το εμβόλιο της Sanofi: Απαράδεκτη μία προνομιούχος πρόσβαση

Γαλλία κατά ΗΠΑ για το εμβόλιο της Sanofi: Απαράδεκτη μία προνομιούχος πρόσβαση
Οι ΗΠΑ πιθανότατα θα είναι πρώτες στη σειρά εάν η Sanofi καταφέρει να αναπτύξει εμβόλιο
«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ Γαλλίας και ΗΠΑ για το εμβόλιο που αναπτύσσει η Sanofi κατά του κορωνοϊού.
Το να δοθεί στις ΗΠΑ κατά προτεραιότητα πρόσβαση σε ένα εμβόλιο της Sanofi κατά του νέου κορωνοϊού θα ήταν «απαράδεκτο», δήλωσε υπουργός της γαλλικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Bloomberg.
«Για εμάς θα ήταν απαράδεκτο να υπάρχει προνομιούχος πρόσβαση αυτής ή άλλης χώρας με οικονομικό πρόσχημα», ανέφερε η υφυπουργός Οικονομίας Agnes Pannier-Runacher σε συνέντευξή της στο Sud Radio.
Οι ΗΠΑ πιθανότατα θα είναι πρώτες στη σειρά εάν η Sanofi καταφέρει να αναπτύξει εμβόλιο, επειδή ήταν η πρώτη χώρα που χρηματοδότησε την έρευνα της γαλλικής εταιρείας, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Paul Hudson σε συνέντευξή του στο Bloomberg News.
Οι ΗΠΑ, που επέκτειναν τον Φεβρουάριο τη συνεργασία τους με την εταιρεία για το εμβόλιο, υποστηρίζουν πως «αφού σας βοηθήσαμε να κατασκευάσετε τις δόσεις παίρνοντας ρίσκο, περιμένουμε να πάρουμε πρώτοι αυτές τις δόσεις», εξήγησε ο κ. Hudson.
Ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ θα είναι οι πρώτες που θα πάρουν ένα εμβόλιο της Sanofi, ο επικεφαλής της Sanofi France, Olivier Bogillot, δεν το επιβεβαίωσε.
«Όχι, δεν το επιβεβαιώνω.
Είναι προφανές πως εάν η Sanofi ανακαλύψει ένα φάρμακο, ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 και είναι αποτελεσματικό, θα είναι διαθέσιμο σε όλους».
Πάντως οι δηλώσεις του Paul Hudson αναδεικνύουν τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των πολυεθνικών και των κυβερνήσεων, στην κούρσα για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης