Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τανισκίδης: Οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται κεφάλαια για ανάπτυξη – Στόχος η Optima Bank να διαθέτει 3-4 δισ. ενεργητικό

Τανισκίδης: Οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται κεφάλαια για ανάπτυξη – Στόχος η Optima Bank να διαθέτει 3-4 δισ. ενεργητικό
Το πείραμα της Optima Bank θα κριθεί σε βάθος 2 ετών από σήμερα όταν θα έχει κλείσει ο κύκλος των επενδύσεων, του δικτύου καταστημάτων και άλλων πάγιων επενδύσεων και ζημιών και θα διαμορφώνει τα χαρτοφυλάκια δανείων της
Την άποψη ότι η ελληνική οικονομία θα καταφέρει να ανακάμψει με προοπτική το 2021 να σημειώσει άνοδο τύπου V το ΑΕΠ εκτίμησε ο Γιώργος Τανισκίδης Πρόεδρος της Optima bank που μίλησε στην εκπομπή market watch που είναι προϊόν συνεργασίας του bankingnews με το Action 24.
O Τανισκίδης ανέφερε ότι οι ελληνικές τράπεζες σε αυτό το νέο περιβάλλον όπου βαρύνονται με τα προβληματικά δάνεια του παρελθόντος και προσβλέπουν σε έσοδα στο μέλλον… δεν έχουν άλλη επιλογή από το να χορηγήσουν δάνεια στην οικονομία.
Όμως τόνισε ότι κανείς τραπεζίτης δεν θέλει να δώσει δάνεια που θα εξελιχθούν σε προβληματικά.
Αναφερόμενος στο σύστημα εγγυήσεων, τόνισε ότι στο παρελθόν το κράτος είχε φανεί ασυνεπές και οι τράπεζες υποχρεώθηκαν να πάρουν προβλέψεις γιατί τελικώς οι εγγυήσεις του κράτους ήταν διάτρητες.
Σήμερα όμως το εγγυοδοτικό σύστημα είναι πιο αξιόπιστο, δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις εγγυήσεις του κράτους στις επιχειρήσεις.
Σε ερώτηση εάν οι τράπεζες χρειάζονται κεφάλαια, τόνισε ότι προφανώς εάν ο τραπεζικός κλάδος θέλει να αναπτυχθεί και να μην μείνει στάσιμος πρέπει να αναζητάει κεφάλαια.
Τα κεφάλαια φέρνουν ανάπτυξη, φέρνουν νέα δάνεια, φέρνουν οικονομική ανάκαμψη.
Για την Optima Bank στην οποία βασικός μέτοχος είναι η οικογένεια Βαρδινογιάννη τόνισε ότι την τρέχουσα περίοδο γίνονται επενδύσεις ενώ αυξάνεται το δίκτυο καταστημάτων.
Για το μέλλον ο Τανισκίδης τόνισε ότι οραματίζεται μια Optima Bank η οποία θα έχει ενεργητικό 3-4 δισεκ. από 200-215 εκατ της τρέχουσας περιόδου ενώ τα κεφάλαια που ανέρχονται σε 75 εκατ θα αυξηθούν.
Θα χορηγήσουμε δάνεια, ο μόνος τρόπος να πετύχουμε έσοδα είναι να δώσουμε δάνεια αλλά σε αυτούς που είναι αξιόπιστοι.
Σε ερώτηση εάν θα υπάρξουν μετοχικές μεταβολές στο μέλλον καθώς η οικογένεια Βαρδινογιάννη κατέχει το 100% των μετοχών, επισήμανε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα υλοποιηθεί αύξηση κεφαλαίου όπου ο βασικός μέτοχος θα συνεχίσει να κατέχει στρατηγικό ποσοστό ενώ θα επενδύσει και νέα χρήματα.
Η Optima Bank θα εξελιχθεί σε μια πολυμετοχική τράπεζα όπου θα μπορούσαν να συμμετάσχουν έλληνες και ξένοι επενδυτές ενώ θα ενισχυθεί και κεφαλαιακά.
Σε ερώτηση τηλεθεατή για το e-banking της τράπεζας το οποίο πρέπει να εξελιχθεί ο Πρόεδρος Γ. Τανισκίδης ανέφερε ότι μέσα στο Καλοκαίρι θα εκσυγχρονιστεί σημαντικά.

Σημειώσεις bankingnews

Είναι αλήθεια ότι η Optima bank διαφέρει από τις άλλες μικρές τράπεζες μεταξύ άλλων γιατί έχει την στήριξη ενός αξιόπιστου επιχειρηματία της οικογένειας Βαρδινογιάννη.
Από την άλλη χωρίς τα βάρη των προβληματικών δανείων η Optima bank καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τις άλλες τράπεζες.
Η προσπάθεια ξεκινάει από το 2014… μετά από καθυστερήσεις εξαγοράστηκε η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος που ήταν χρηματιστηριακή εταιρία επί της ουσίας και εξελίσσεται σε μια νέα τράπεζα που στόχο έχει την χορήγηση δανείων.
Το πείραμα της Optima Bank θα κριθεί σε βάθος 2 ετών από σήμερα όταν θα έχει κλείσει ο κύκλος των επενδύσεων, του δικτύου καταστημάτων και άλλων πάγιων επενδύσεων και ζημιών και θα διαμορφώνει τα χαρτοφυλάκια δανείων της.
Η βασική πρόκληση για την Optima Bank είναι ότι όταν θα ξεκινάει να κάνει την δική της παρουσία στην αγορά, τότε θα ανακάμπτουν και οι μεγάλες τράπεζες και ο ανταγωνισμός θα είναι ισχυρός.
H διοίκηση Τανισκίδη είναι έμπειρη αλλά εξίσου έμπειρους τραπεζίτες διαθέτουν και οι άλλες τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης