Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Επιτροπή κινεί διαδικασία επί παραβάσει κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών

Η Επιτροπή κινεί διαδικασία επί παραβάσει κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών
Η Επιτροπή κινεί διαδικασία επί παραβάσει κατά της Μεγάλης Βρετανίας επειδή δεν συμμορφώθηκε με το δίκαιο της ΕΕ για την ελεύθερη κυκλοφορία
Διαδικασία επί παραβάσει κατά του Ηνωμένου Βασιλείου την Πέμπτη 14 Μαΐου κίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατηγορώντας τη βρετανική κυβέρνηση ότι δεν συμμορφώθηκε με το δίκαιο της ΕΕ για την ελεύθερη κυκλοφορία.
Κατά τη μεταβατική περίοδο του Brexit, η οποία πρόκειται να λήξει στις 31 Δεκεμβρίου, ο νόμος της ΕΕ για την ελεύθερη κυκλοφορία εφαρμόζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο σαν να ήταν ακόμη μέλος του μπλοκ, αν και η ένταξή του έληξε στις 31 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.
Μια δήλωση της Επιτροπής, από την άλλη, ανέφερε ότι η νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου «περιορίζει τη βάση των ωφελουμένων της νομοθεσίας της ΕΕ για την ελεύθερη κυκλοφορία, καθώς και τη δυνατότητα των πολιτών της ΕΕ και των μελών της οικογένειάς τους να προσφύγουν σε διοικητικές αποφάσεις που περιορίζουν τα δικαιώματα ελεύθερης κυκλοφορίας», παραβιάζοντας έτσι την οδηγία για την ελεύθερη κυκλοφορία και πολλοί άλλοι κανόνες της ΕΕ.
Οι νόμοι του Ηνωμένου Βασιλείου περιορίζουν, με άλλα λόγια, την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών, ενώ οι Βρετανοί πολίτες μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε απάντηση, ένας εκπρόσωπος της Downing Street είπε: «Θα εξετάσουμε τι έχει να πει η ΕΕ και θα ανταποκριθούμε εγκαίρως».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης