Περιορίστηκαν τα κέρδη στις τράπεζες +3% από +7% και ΧΑ +0,87% στις 593 μον. με πακέτα λόγω MSCI - Στο επίκεντρο η οικονομία

Περιορίστηκαν τα κέρδη στις τράπεζες +3% από +7% και ΧΑ +0,87% στις 593 μον. με πακέτα λόγω MSCI -  Στο επίκεντρο η οικονομία
Οι επενδύτες φοβούνται ότι η ελληνική οικονομία θα περάσει μια πολύ δύσκολη περίοδο, όπου οι τράπεζες θα υποστούν το μεγαλύτερο πλήγμα.
(upd18)Ανοδικά έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο στις 593 μονάδες από 601 μονάδες υψηλό ημέρας, με τις τράπεζες να περιορίζουν τα κέρδη τους στο +3% από +7% ενδοσυνεδριακά, επιβεβαιώνοντας την προβληματική τους εικόνα, ενώ ο όγκος των τραπεζών ενισχύθηκε από τα πακέτα, λόγω MSCI.
Εν τω μεταξύ, νευρικότητα καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν εμπάργκο στον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Huawei κλιμακώνοντας τις σχέσεις τους με την Κίνα.
Από την άλλη, σε μικρή μείωση των short θέσεων προχώρησε το fund Lansdowne.

Ειδικότερα μείωσε την short θέση του στη Eurobank στο 0,90% από 0,98% προηγουμένως και την short θέση του στη Alpha Bank στο 1% από 1,1% ενώ προχώρησε και σε μείωση της short θέσης του  στην ΔΕΗ στο 1,70% από 1,72% προηγουμένως.
Xωρίς εκπλήξεις, όπως αναμενόνταν πραγματοποιήθηκε η σημερινή λήξη στα παράγωγα σειράς Μαίου δεδομένου και της επιβολής απαγόρευσης του short selling η οποία έχει παραταθεί έως τις 18 Μαίου.

Κύριο χαρακτηριστικό των τελευταίων συνεδριάσεων είναι η κατάρρευση και απαξίωση των τραπεζικών μετοχών, με τον Τραπεζικό Δείκτη να κινείται σε ιστορικά χαμηλά καθώς οι επενδύτες φοβούνται ότι η ελληνική οικονομία θα περάσει μια πολύ δύσκολη περίοδο, όπου οι τράπεζες θα υποστούν το μεγαλύτερο πλήγμα.
Εν τω μεταξύ, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί καθώς με την έξοδο από τον δείκτη Global Standard του MSCI, της Εθνικής, Alpha Bank και Eurobank αναμένονται εκροές 150 εκατ. δολάρια έως τις 29 Μαίου του 2020.
Επιπλέον, εμφανής είναι η επιφυλακτικότητα των επενδυτών καθώς παρά την άρση των lockdown και την προσπάθεια επανεκκίνησης των οικονομιών σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνονται οι ανησυχίες για την αναζωπύρωση των κρουσμάτων με τον ΠΟΥ να προειδοποιεί πως ο κορωνοϊός είναι πιθανό να μείνει για πάντα στις ζωές μας.
To ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα στοιχεία της Eurostat, καθώς κατά 3,8% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ της Ευρωζώνης το α' 3μηνο του 2020 σε τριμηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια η πτώση ήταν την τάξεως του 3,2%.
Επίσης, στη Γερμανία, με ρυθμό 2,2% συρρικνώθηκε η οικονομία το πρώτο τρίμηνο του 2020, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη τριμηνιαία της πτώση μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2009, σε τριμηνιαία βάση.
Σε πολιτική συμφωνία για το πρόγραμμα SURE κατέληξαν οι εκπρόσωποι των κρατών μελών της ΕΕ, με το Eurogroup να εξετάζει αυτή την ώρα τις λεπτομέρειες.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι της ΕΕ κατέληξαν σε ένα προσωρινό σχήμα, το οποίο θα προσφέρει δάνεια έως και 100 δισ. ευρώ με ευνοϊκούς όρους στα κράτη μέλη.

Μετά από πάρα πολλούς μήνες πρωτογενούς πλεονάσματος, ο ελληνικός προϋπολογισμός ήταν ελλειμματικός το πρώτο τετράμηνο του 2020, καθώς το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 1,506 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 783 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 1,463 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2019.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 593 μονάδες με την πρώτη αντίσταση τις 600-610 μονάδες και πρώτη στήριξη τις 580 μονάδες.
Στις τράπεζες, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η Alpha Bank +3,08% και ακολούθησαν Εθνική +1,5%, Eurobank +1,5% και Πειραιώς +0,62%.
Στα μη τραπεζικά blue chips ξεχώρισαν ανοδικά Aegean +5,73%, ΓΕΚΤΕΡΝΑ +3,9%, Lamda +2,56% ....ενώ πτωτικά έκλεισαν Ελλάκτωρας -3,55%, Motor Oil -2,26%..
Έχοντας εκπληρώσει όλες τις σχετικές προϋποθέσεις, η Eurobank υπέβαλε σήμερα 15 Μαΐου 2020, στο Υπουργείο Οικονομικών αίτηση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την ένταξη στο πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΗΣ» της τρίτης τιτλοποίησης, Cairo III, που αφορά στην παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο  για ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας €754 εκ.
Στη νέα κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός προσαρμόζει η κυβέρνηση τη στρατηγική του δανεισμού για την φετινή χρονιά, αυξάνοντας το πρόγραμμα των εκδόσεων στα 14 δισ. ευρώ από τα 8 - 9 δισ. ευρώ που ήταν το αρχικό «ταβάνι» ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στο εσωτερικό της χώρας καθώς εγκαταλείπεται η  πιστωτική γραμμή του ESM φοβούμενη ότι τα 3,8 δισ. ευρώ για υγειονομικές δαπάνες κρύβουν όρους μνημονίου
Ειδικότερα, θα παγώσει πρωτίστως όλα τα σχέδια αποπληρωμής του ΔΝΤ και ενεργοποίησης LME δηλαδή τις ενέργειες επαναγοράς τίτλων του PSI+ που έχουν απομείνει στην αγορά κ.α.
Επίσης θα αντλήσει 5 - 7,5 δισεκ. από ομολογιακές εκδόσεις 10 ετών και 5 ετών χωρίς να αποκλείεται και 3η έκδοση εντός της χρονιάς ενώ θα αυξήσει τα έντοκα μέσω κυρίως εσωτερικού δανεισμού κατά 4-5 δισεκ. όπερ σημαίνει συγκεντρώνονται από τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους τίτλους 12 - 14 δισεκ. ευρώ.
Σταθεροποίηση καταγράφεται στην αγορά ομολόγων με το 10ετές ελληνικό ομόλογο στο 2,05% και το ιταλικό 10ετές στο 1,81% με το μεταξύ τους spread στις 24 μονάδες..
Σταθεροποίηση καταγράφεται και στο ελληνικό CDS στα 5 χρόνια, καθώς βρίσκεται στις 267 μονάδες  - με χαμηλό τις 98 μονάδες ή 98% που καταγράφηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2020 – ενώ το CDS της Αργεντινής βρίσκεται στις 10545 μονάδες από 10569 χθες 14/5.

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση

Με ανοδικές τάσεις ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Τραπεζικό Δείκτη στο +0,33% και τον Γενικό Δείκτη στο +0,55%.
Λίγο μετά τις 12 εντάθηκαν οι αγοραστικές παρεμβάσεις στις τράπεζες ειδικότερα σε Εθνική και Alpha Bank με κέρδη +6% και ο Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε το υψηλό της ημέρας +5,40%.
Περί τις 13:15 τα κέρδη των τραπεζών επεκτάθηκαν και σε επιλεγμένα blue chips όπως ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Viohalco, Lamda...και ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε το υψηλό της ημέρας +2,21% 
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο +0,87% στις 593 μονάδες έχοντας υψηλό στις 601,10 μονάδες και χαμηλό στις 591,24 μονάδες.
Ο όγκος συναλλαγών επικεντρώθηκε στις τραπεζικές μετοχές ενώ ενισχύθηκε λόγω των πακέτων.   
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 52,9 εκατ. ευρώ, εξ αυτών τα 11,5 εκατ. ευρώ σε πακέτα, ο όγκος 54,1 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 47,1 εκατ. διακινήθηκαν στις τράπεζες.
Προσυμφωνημένες συναλλαγές αξίας 11,5 εκατ. ευρώ και όγκου 20 εκατ. τεμαχίων πραγματοποιήθηκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ειδικότερα, η Alpha Bank διακίνησε 3 εκατ. τεμάχια αξίας 1,64 εκατ. ευρώ, η Eurobank 12,5 εκατ. τεμάχια αξίας 3,62 εκατ. ευρώ και η Εθνική 4,44 εκατ. τεμάχια αξίας 4,45 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ 44,5 χιλ. τεμάχια αξίας 350,4 χιλ. ευρώ και ο ΟΤΕ 117 χιλ. 1,42 εκατ. ευρώ.

Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 593 μονάδες, με πρώτη αντίσταση τις 600-610 μονάδες και ακολουθούν οι  630 μονάδες και οι 650 μονάδες
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 580 και ακολουθούν οι 550  και οι 500 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε στις 272 μονάδες με πρώτη αντίσταση τις 300 μονάδες και ακολουθούν οι 330 και οι 350 μονάδες
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 270 μονάδες και ακολουθούν οι  250 μονάδες.

Τραπεζικά νέα

Στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα αναγκάστηκαν να προσφύγουν οι ελληνικές τράπεζες τον Απρίλιο προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες ρευστότητας καθώς όπως προκύπτει από τη μηνιαία λογιστική κατάσταση της τράπεζας δανείστηκαν από την ΕΚΤ 9,2 δισ. ευρώ.
Ετσι η συνολική τους εξάρτηση από τη ρευστότητα που προσφέρει το ευρωσύστημα έφθασε στο τέλος Απριλίου στα 21,5 δισ. ευρώ, απο 12,35 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάρτιο και 7,6 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο.
Υπενθυμίζεται ότι ο δανεισμός τους από το ευρωσύστημα παρέμενε σταθερός στα επίπεδα του Φεβρουαρίου, για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο δανεισμός τους από την ΕΚΤ έγινε απο το μηχανισμό LTRO (Long-Term Refinancing Operations).
Πρόκειται για μακροχρόνια δάνεια που προσφέρει η ΕΚΤ στις εμπορικές τράπεζες του ευρωσυστήματος με ευνοικούς όρους (χαμηλά επιτόκια).
Η αύξηση του δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από τον συγκεκριμένο μηχανισμό συνδέεται με την απόφαση της ΕΚΤ τον περασμένο Μάρτιο, να δέχεται κατ΄εξαίρεση τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας μέσω των μηχανισμών που διαθέτει η ίδια.
Στην αντίθετη περίπτωση οι ελληνικές τράπεζες θα ήταν αναγκασμένες για μία ακόμη φορά, να προσφύγουν στο μηχανισμό έκτακτης βοήθειας (τον περίφημο ELA) για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ρευστό με πολύ υψηλότερο κόστος.

Η επικαιρότητα

Με ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά στα μέτρα προσωπικής προφύλαξης και υγιεινής, αλλά και την τήρηση αποστάσεων, τα κράτη που ήραν τα μέτρα περιορισμού έχουν ήδη κάνει τα πρώτα τους ενθαρρυντικά βήματα στην νέα, μετά Covid-19 πραγματικότητα, η οποία θα διατηρήσει τις μάσκες και τα γάντια μέχρι την ανεύρεση θεραπείας και εμβολίου κατά του ιού που σύμφωνα με τον CEΟ της Novartis θα πρέπει να αναμένεται από το β’ εξάμηνο του 2021.
Η ισορροπία μεταξύ της προστασίας της δημόσιας υγείας και της επαναλειτουργίας των οικονομιών και των κοινωνιών των κρατών είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, χωρίς παράλληλα να προκληθεί ένα δεύτερο, καταστροφικό κύμα κρουσμάτων.
Και ενώ  η παγκόσμια κοινότητα αναμένει  κάποιο καλό νέο για το εμβόλιο από τα μέσα του 2021 (αυτή τη στιγμή τρέχουν περισσότερα από 100 εμβόλια, με 11 εξ αυτών να είναι σε φάση κλινικών μελετών) εντούτοις ο  ΠΟΥ  προειδοποιεί πως ο κορωνοϊός είναι πιθανό να μείνει για πάντα στις ζωές μας.
Από την άλλη, αισιοδοξία γεννούν οι πρώτες επιτυχημένες δοκιμές στη Ρωσία του αντιιικού φαρμάκου favipiravir ως προς την ταχύτητα θεραπείας των ασθενών, στους οποίους δοκιμάστηκε η θεραπεία.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αγγίζουν τα 4,5 εκατομμύρια, οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 302 χιλιάδες, ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, εκτιμώνται σε περίπου 1,6 εκατομμύρια.
Πρώτες σε κρούσματα παγκοσμίως οι ΗΠΑ με 1.417.889 και σε νεκρούς με 85.906.
Δεύτερη παγκοσμίως σε νεκρούς η Βρετανία με 33.693 θανάτους και τρίτη σε κρούσματα με 234.440 ενώ τρίτη σε νεκρούς παγκοσμίως η Ιταλία με 31.368 και 223.096 κρούσματα.
Στην Ελλάδα, η επιδημία του κορωνοϊού φθίνει και τελεί υπό πλήρη έλεγχο ενώ προχωρούν εντατικά τα βήματα προς την επιστροφή στην κανονικότητα ενισχύοντας το αφήγημα για την ετοιμότητα της Ελλάδας ως ασφαλούς προορισμού να υποδεχθεί τουρίστες από το εξωτερικό.
Πάντως, οι επιστήμονες τονίζουν ότι τις επόμενες δέκα ημέρες θα υπάρχει μια πλήρης εικόνα για το πώς τα ανοίγματα αυτά στην οικονομία και στην κοινωνία επηρέασαν την πορεία του ιού στην Ελλάδα
Από το Σάββατο 16 Μαΐου λόγω των καιρικών συνθηκών αναμένεται να ανοίξουν και οι 515 οργανωμένες παραλίες στη χώρα, αλλά η λειτουργία τους διέπεται από σειρά μέτρων προστασίας:
Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας φτάνει στα 2770 ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 160.

Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Παρασκευή (15/5) οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο νέων εντάσεων μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο +0,62%, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα έκλεισε στο -0,07%, ο δείκτηςHang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο +0,18% και ο δείκτης KOSPI στην Ν. Κορέα στο +,0,12%.
 
Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με μεικτές τάσεις κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την σημαντική άνοδο αρχικά...καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν εμπάργκο στον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Huawei.
Επίσης τα στοιχεία για τη συρρίκνωση του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη κινήθηκαν εντός των εκτιμήσεων
Κατά 3,8% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ της Ευρωζώνης το α' 3μηνο του 2020 σε τριμηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια η πτώση ήταν την τάξεως του 3,2%.
Στη Γερμανία, με ρυθμό 2,2% συρρικνώθηκε η οικονομία το πρώτο τρίμηνο του 2020, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη τριμηνιαία της πτώση μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2009, σε τριμηνιαία βάση, καθώς καταστήματα και εργοστάσια έκλεισαν τον Μάρτιο για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.
Από την άλλη
Ειδικότερα, ο δείκτης Dax στη Γερμανία κινείται στο +1,2%, ο δείκτης CAC στο Παρίσι στο +0,55%, ο MIB στο Μιλάνο στο +0,50%, ο IBEX 35 στην Ισπανία στο -0,60% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο +1,4%.
Στην Wall Street, ο Dow Jones κινείται στο -0,45%, ο S&P στο -0,50% και ο Nasdaq στο -0,55% ενώ το ETF GREC κινείται στο -0,11% (17,42 δολ.).

Περιορίστηκαν τα κέρδη στις τράπεζες με ενίσχυση του όγκου λόγω πακέτων

Ανοδικά έκλεισαν οι τράπεζες έχοντας όμως περιορίσει τα αρχικά τους κέρδη ενώ ο όγκος ενισχύθηκε από τα πακέτα λόγω MSCI.
Ο κλάδος χρηματιστηριακά προσέγγισε τις τιμές των ΑΜΚ του 2015 που οριοθετούνται ισχυρές αντιστάσεις.
Η Εθνική έκλεισε στα 0,9760 ευρώ, με άνοδο +1,5%  με όγκο 7,3 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 893 εκατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2020 στα 0,8150 ευρώ
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 0,5360 ευρώ, με άνοδο +3,08%, με όγκο 7,1 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 827 εκατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε ενδοσυνεδριακά στις 14/5/2020 στα 0,4860 ευρώ και με κλείσιμο στα 0,52 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 1,06 ευρώ, με άνοδο +0,62% με όγκο 857 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 463 εκατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 προ RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,57 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,5520 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,2866 ευρώ, με άνοδο +1,27% με όγκο 31,3 εκατ. τεμάχια  και κεφαλαιοποίηση 1,06 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα)
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 0,5610 ευρώ, με πτώση -1,06% και με κεφαλαιοποίηση 250 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,1922 ευρώ, με πτώση -2,04% και όγκο 383 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 87 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 12,84 ευρώ, με άνοδο +0,63% και κεφαλαιοποίηση 255 εκατ. ευρώ.

Ανοδικές τάσεις στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με χαμηλές συναλλαγές

Ανοδικά έκλεισε η πλειονότητα των μη τραπεζικών μετοχών του FTSE 25  με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.
Tην μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν Aegean, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Lamda, ΑΔΜΗΕ, Coca Cola…
Στον αντίποδα, πτωτικά έκλεισαν Ελλάκτωρας, Motor Oil, Τιτάνας....
H Coca Cola έκλεισε στα 20,65 ευρώ με άνοδο +2,18% και κεφαλαιοποίηση στα 7,64 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 12,07 ευρώ, με άνοδο +1,34% και αποτίμηση 5,68 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 2,43 ευρώ, με πτώση -0,41% και αποτίμηση 564 εκατ. ευρώ
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,13 ευρώ, με άνοδο +2,40% και κεφαλαιοποίηση 494 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 7,92 ευρώ με άνοδο +1,54% και αποτίμηση 2,65 δισ. ευρώ
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 10,70 ευρώ, με πτώση -1,29% και κεφαλαιοποίηση 882 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 5,70 ευρώ με πτώση -0,87% και κεφαλαιοποίηση 1,74 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 12,98 ευρώ, με πτώση -2,26% και κεφαλαιοποίηση 1,44 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 6,50 ευρώ, αμετάβλητος και κεφαλαιοποίηση 929 εκατ. ευρώ.
Η Jumbo έκλεισε στα 14,67 ευρώ με πτώση -0,07% και κεφαλαιοποίηση 2 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 6,65 ευρώ, με άνοδο +1,06% και κεφαλαιοποίηση 708 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή του Fourlis έκλεισε στα 3,45 ευρώ, με άνοδο +2,07% και κεφαλαιοποίηση 179 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,0569 ευρώ, με πτώση -0,70% και κεφαλαιοποίηση 53 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS