Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στο 0,4% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο 2020 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η πτώση

Γαλλία: Στο 0,4% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο 2020 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η πτώση
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος
Περαιτέρω επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (15/5) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με την πτώση να αποδεικνύεται μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου 0,7% τον Μάρτιο, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ο ΔΤΚ θα διαμορφωθεί στο 0,5%.
Παράλληλα, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος, έναντι οριακής ανόδου 0,1% τον Μάρτιο και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στο 0,1%.
Όσον αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται προσεκτικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημειώθηκε ετήσια άνοδος της τάξεως του 0,3% ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο εναρμονισμένος ΔΤΚ παρέμεινε αμετάβλητος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Insee, η ετήσια πτώση που σημειώθηκε στις τιμές του ενεργειακού κλάδου αντισταθμίστηκε από την ανάκαμψη που καταγράφηκε στις τιμές εδώδιμων προϊόντων.
Οι τιμές στον κλάδο υπηρεσιών παρέμειναν αμετάβλητες σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης -0,2% τον Μάρτιο, ενώ σταθερές παρέμειναν και οι τιμές στον μεταποιητικό κλάδο, μετά από την άνοδο της τάξεως του +1,4% που σημειώθηκε τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης