Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι περιλαμβάνει ο επανασχεδιασμός των ταξιδίων

tags :
Τι περιλαμβάνει ο επανασχεδιασμός των ταξιδίων
Ο αειφόρος τουρισμός πρέπει να γίνει κοινοτικός τουρισμός
Ο Covid-19 γονάτισε την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία φέρνοντας νέα δεδομένα στο προσκήνιο. Και το ζητούμενο είναι πως θα μπορούσαν τα πράγματα να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση. Ή μήπως καλύτερα, εάν μπορούν να επανέλθουν;
Σε αυτό απάντηση δίνει ο Bruce Poon Tip, ιδρυτής της εταιρείας G Adventures. Στο νέο του instabook υπογραμμίζει τρόπους για να ξεκινήσει το restart στον τουρισμό.

Ο αειφόρος τουρισμός πρέπει να γίνει κοινοτικός τουρισμός
Αντίθετα με τον αειφόρο τουρισμό που εστιάζει αποκλειστικά στην υγεία του προορισμού, ο Tip θεωρεί ότι ο κοινοτικός τουρισμός εξαπλώνεται σε όλες τις βαθμίδες της κοινωνίας. Ο τελευταίος περιλαμβάνει τους υπαλλήλους, τους προμηθευτές, τους πράκτορες, τις μικρές επιχειρήσεις, τους social ακολούθους και φυσικά τους ταξιδιώτες.

Ταξιδέψτε καλύτερα και όχι λιγότερο
Χρησιμοποιώντας ντόπιους οδηγούς και προμηθευτές, οι ταξιδιωτικές εταιρείες βοηθούν τα χρήματα τα μείνουν στην τσέπη όσων κάνουν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες πραγματικά αυθεντικές.

Ταξιδέψτε σε προορισμούς που κάνουν πραγματικά τη διαφορά
Προορισμοί όπως το Μαλάουι, τα νησιά Κομόρος, η Μοζαμβίκη και η Ταιτή δεν διέθεταν τουριστική υποδομή πριν την πανδημία. Ο Tip προτείνει να βοηθήσουμε αυτούς τους προορισμούς να μπουν στον ταξιδιωτικό χάρτη. Έτσι οι ταξιδιώτες θα βοηθήσουν στην οικονομική αναβάθμιση των κοινοτήτων αυτών.

Η άλλη πλευρά των δημοφιλών προορισμών
Απολαύστε μια έντονη πολιτιστική εμπειρία επισκεπτόμενοι μέρη σε έναν προορισμό πέραν της πεπατημένης.

Πολιτιστική πολυτέλεια
Μετά την κρίση, οι ταξιδιώτες πρέπει να αναζητήσουν ένα διαφορετικό είδος πολυτέλειας. Αντί για τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων είναι σημαντικό να δίνεται έμφαση σε πολυτελείς εμπειρίες.

Υγιεινή και ασφάλεια
Ο Poon Tip μας ενθαρρύνει να εξετάσουμε άλλους τρόπους στήριξης νησιωτικών και παράκτιων πόλεων. Ένας τρόπος είναι η εισροή χρημάτων απευθείας σε αυτές τις κοινότητες αντί των κρουαζιερόπλοιων.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης