Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η πορεία των μετοχών του FTSE 25 από την αρχή του έτους – Ποιες πηγαίνουν καλύτερα από το δείκτη

tags :
Η πορεία των μετοχών του FTSE 25 από την αρχή του έτους – Ποιες πηγαίνουν καλύτερα από το δείκτη
Η πορεία 3 μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματικά εντυπωσιάζει ενώ οι τράπεζες καταγράφουν σημαντικά μεγαλύτερες απώλειες από αυτές του δείκτη
Ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης από την αρχή του έτους, ενώ λίγες είναι εκείνες που έχουν εξαιρετικά καλύτερη πορεία.
Η πορεία μόλις 3 μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματικά εντυπωσιάζει καθώς παρά το γεγονός ότι ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης με την ανοδική πορεία που έχει σήμερα εξακολουθεί να καταγράφει απώλειες 37,5%, αυτές έχουν άνοδο ή οριακές απώλειες.
Η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής ξεχωρίζει καθώς είναι η μόνη ανοδική στην υψηλή κεφαλαιοποίησης με άνοδο περίπου 13% από την αρχή του έτους.
Η Σαράντης αν κάποιος προσθέσει και το μέρισμα ουσιαστικά δεν έχει απώλειες στο ίδιο διάστημα, ενώ χωρίς το μέρισμα υποχωρεί μόλις 1%.
Απώλειες 9% έχει ο ΑΔΜΗΕ που συμπεριφέρεται αμυντικά και λόγω καλών αποτελεσμάτων και επενδύσεων τα πηγαίνει καλύτερα από την αγορά.
Απώλειες 12,2% έχει η ΕΥΔΑΠ, η οποία διαθέτει υψηλή ρευστότητα και μηδενικές τραπεζικές υποχρεώσεις.
Ο ΟΤΕ έχει ανακάμψει σημαντικά, έχει ισχυρό ισολογισμό, θα προχωρήσει τις επενδύσεις και η διοίκηση εξετάζει τα κόστη. Παράλληλα διατηρεί την απόδοση στους μετόχους.
Η μετοχή υποχωρεί 14% από την αρχή του έτους.
Σημαντική ανάκαμψη από τα χαμηλά έχει πετύχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τους μετόχους να αγοράζουν χαμηλά το πακέτο μετοχών της York Capital και να βλέπουν υπεραξίες από την τοποθέτησή τους.
Ο τίτλος υποχωρεί περίπου 19%.
Καλή και η πορεία της Jumbo με ανάκαμψη από τα χαμηλά, λόγω της ρευστότητας αλλά και της δήλωσης της διοίκησης πως αν και η φετινή χρονιά είναι χαμένη, κέρδη θα βγάλει.
Η πτώση είναι στο 20%.
ΟΛΠ, Lamda και ΕΧΑΕ έχουν απώλειες γύρω από 25% με τη Lamda να ανακάμπτει καθώς οι επενδυτές περιμένουν «μπουλντόζες» στο Ελληνικό.
Οι απώλειες των Coca Cola, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίου είναι λίγο πάνω από 30% και λίγο μικρότερη η πτώση από αυτή της αγοράς.
Τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν μεγάλες ζημιές λόγω της πτώσης του πετρελαίου.
Η μετοχή υποχωρεί 33,9% από την αρχή του έτους ενώ της Motor Oil οι απώλειες ανέρχονται στο 34,7%.
Τις μεγαλύτερες απώλειες εξακολουθούν να καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές και μάλιστα είναι σημαντικά μεγαλύτερες από αυτές της αγοράς.
Η Alpha Bank υποχωρεί 71%, η Eurobank 68%, η Εθνική 63% και η Πειραιώς 63,55%.
Ακολουθεί η Ελλάκτωρ με απώλειες 50% και η Aegean με απώλειες 42,9% λόγω και των δηλώσεων του κ.Βασιλάκη.
Η Τιτάν υποχωρεί 43% περίπου και η Fourlis 40%.
Image
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης