Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιο είναι το «σχέδιο Marshall» της Γαλλίας για να σώσει τον τουρισμό

tags :
Ποιο είναι το «σχέδιο Marshall» της Γαλλίας για να σώσει τον τουρισμό
Η γαλλική κυβέρνηση παρουσίασε τις λεπτομέρειες του σχεδίου Marshall, με σκοπό να σώσει την τουριστική βιομηχανία
Οι γαλλικές αρχές σκοπεύουν να διαθέσουν 18 δισεκατομμύρια ευρώ για να σώσουν τον τουρισμό.
Η γαλλική κυβέρνηση παρουσίασε τις λεπτομέρειες του σχεδίου Marshall, με σκοπό να σώσει την τουριστική βιομηχανία.
«Ο τουρισμός αντιμετωπίζει τη χειρότερη δοκιμασία στη σύγχρονη ιστορία, η διάσωση του είναι εθνική προτεραιότητα», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Έντουαρντ Φίλιπ μετά από μια συνεδρίαση της διυπηρεσιακής επιτροπής της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομική υποστήριξη από την κατάσταση της τουριστικής βιομηχανίας θα ανέλθει σε 18 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε κρατικά δάνεια για περίπου 50.000 εταιρείες του κλάδου.
Επίσης, έως το τέλος του 2020, θα διατεθεί οικονομική βοήθεια από το ήδη υπάρχον Ταμείο Αλληλεγγύης το οποίο δημιουργήθηκε για την υποστήριξη μικροεπιχειρήσεων σε σχέση με την πανδημία του κοροναϊού. Από εκεί, οι ταξιδιωτικές εταιρείες θα μπορούν να λάβουν βοήθεια ύψους έως και 10.000 ευρώ.
Προβλέπονται επίσης ορισμένα μέτρα για να βοηθήσουν τον τομέα να αποφύγει τις μαζικές απολύσεις. Έτσι, οι τράπεζες υποχρεούνται να αναβάλουν τις μηνιαίες πληρωμές εταιρειών από τον τουριστικό τομέα για 12 μήνες και όχι 6, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες στη βιομηχανία θα απαλλάσσονται από τις φορολογικές εισφορές όσο συνεχίζεται η παρούσα κατάσταση.
“Η κυβέρνηση δεν θέλει να αναλάβει κινδύνους, αφήνοντας τον τομέα σε φτώχεια, ο οποίος παρέχει 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στη Γαλλία και 8% του ΑΕΠ μας”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι το 95% των ξενοδοχείων στη Γαλλία είναι κλειστά σήμερα.

1,3 δισ. ευρώ για νέο τουρισμό
Επιπλέον, περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν στον τομέα από τη γαλλική κυβέρνηση Cass de Depot.
«Αυτό είναι ένα δίκαιο επενδυτικό πρόγραμμα, όχι δάνεια. Επειδή κάποια στιγμή, το δάνειο πρέπει να αποπληρωθεί. Και αυτό είναι πραγματικά μια επένδυση. Θα εφαρμοστεί από τη θυγατρική μας Bpifrance (Banque publique d’investissement)», εξήγησε ο Ολιβιέ Σισέλ, αναπληρωτής διευθυντής του γαλλικού κρατικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Caisse des Dépôts.
Σε αντάλλαγμα, οι δικαιούχοι εταιρείες θα πρέπει να αναλάβουν κάποιες δεσμεύσεις, ιδίως για την περιβαλλοντική ποιότητα των έργων.
«Πρέπει να έχουμε έναν νέο τουρισμό που αναδύεται από την κρίση, ο οποίος θα είναι πιο βιώσιμος, περισσότερο εμπλεκόμενος και πιο ψηφιακός. Οι Γάλλοι θέλουν να έχουν έργα που σέβονται το περιβάλλον (…) Ταυτόχρονα, η ψηφιοποίηση θα καταστήσει την πρόταση πιο προσιτή σε όλους τους Γάλλους», δήλωσε ο κ.Σίσελ.
Οι ιδιωτικές συνεισφορές θα προστεθούν σε αυτό το ποσό, λόγω του οποίου ο όγκος του προγράμματος θα αυξηθεί στα 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης