Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεραπετρίτης: Δέσμευση της κυβέρνησης η στήριξη του τουρισμού και της εστίασης - Θα ανακοινωθούν και νέα μέτρα

Γεραπετρίτης: Δέσμευση της κυβέρνησης η στήριξη του τουρισμού και της εστίασης - Θα ανακοινωθούν και νέα μέτρα
Θα στηρίξουμε τους κλάδους αυτούς με καινοτόμα εργαλεία που αφορούν την εργασία και την ταμειακή ρευστότητα
Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει, με συγκροτημένο τρόπο, τόσο τον τουρισμό όσο και τους κλάδους εστίασης ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.
Σε  συνέντευξη του στο Mega, τόνισε ότι αυτό αποτελεί διαβεβαίωση από την πλευρά της κυβέρνησης η οποία αναμένεται να ανακοινώσει εντός των ημερών και νέα μέτρα στήριξης για να βγει η οικονομία από την κρίση με καινοτόμα εργαλεία που αφορούν τόσο την εργασία όσο και την ταμειακή ρευστότητα που θα πρέπει να έχουν οι επιχειρήσεις.
Έλπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά" τόνισε και, εξειδικεύοντας στο οικονομικό σκέλος του τουρισμού, ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε ότι "θα υπάρξει συγκροτημένη ενίσχυση τόσο του τουρισμού αλλά και όσων, έμμεσα, κλάδων συνέχονται με τον τουρισμό, όπως είναι η εστίαση.
Θα δώσουμε τη δυνατότητα με καινοτόμα εργαλεία που αφορούν τόσο την εργασία όσο και την ταμειακή ρευστότητα που θα πρέπει να έχουν οι επιχειρήσεις, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Το μεγαλύτερο ζήτημα", συνέχισε, "που έχουμε να διαχειριστούμε την επέκεινα της υγειονομικής κρίσης είναι το ζήτημα της εργασίας και για το λόγο αυτό έχουμε λάβει μια μεγάλη απόφαση, απόφαση αρχής, ότι θα μεταβούμε πλέον από το πυροσβεστικό στάδιο να επιδοτούμε την ανεργία στο πιο διαρθρωτικό στάδιο που είναι να επιδοτούμε και να ενισχύουμε και να κινητροδοτούμε την εργασία, και για τον εργαζόμενο και για τον εργοδότη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης