Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιβάνιος: Ψηφιακός μετασχηματισμός και ΜΕΘ η «προίκα» του κορωνοϊού - Ανεδαφικά τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Λιβάνιος: Ψηφιακός μετασχηματισμός και ΜΕΘ η «προίκα» του κορωνοϊού - Ανεδαφικά τα σενάρια πρόωρων εκλογών
Μόνο όσοι δεν γνωρίζουν τον Κ. Μητσοτάκη θα θεωρούσαν ότι θα ρισκάρει το μέλλον της χώρας για οποιοδήποτε μικροκομματικό στοίχημα
Διέψευσε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος χαρακτηρίζοντας ως ανεδαφική την όποια συζήτηση γύρω από το θέμα.
«Η κυβέρνηση στηρίζεται σε μία νωπή και καθαρή λαϊκή εντολή και μία ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Μόνο όσοι δεν γνωρίζουν καθόλου τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα θεωρούσαν ότι υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να ρισκάρει το μέλλον της χώρας για οποιοδήποτε μικροκομματικό στοίχημα», αναφέρει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Κάτι τέτοιο θα ακύρωνε και το πιο σημαντικό που κερδήθηκε μέσα από τη αντιμετώπιση της πανδημίας: τη σημαντική ενίσχυση των θεσμών του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στα μάτια της κοινωνίας. Η αξιοπιστία των δύο θεσμών εκτινάχθηκε στο 70% για τον πρωθυπουργό και στο 65% για την κυβέρνηση, γιατί οι πολίτες για πρώτη φορά ένιωσαν ότι αξίζει να εμπιστεύεσαι το κράτος και την ηγεσία του», συνεχίζει.

Ψηφιακός μετασχηματισμός και ΜΕΘ

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης λέγοντας ότι αποτελεί μια σημαντική «προίκα» που αφήνει ο κορωνοϊός, εξίσου σημαντική με τον διπλασιασμό των ΜΕΘ και τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. «Όλα αυτά τα καταφέραμε σε χρόνο ρεκόρ» σημειώνει.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να θεσπιστεί η τηλεργασία στο Δημόσιο, ο κ. Λιβάνιος δηλώνει ότι «η εξ αποστάσεως εργασία και τον υπάλληλο έκανε αποδοτικότερο και την υπηρεσία αποτελεσματικότερη αλλά και μείωσε τον χρόνο εξυπηρέτησης του πολίτη. Με αυτή τη λογική, η τηλεργασία είναι δικαίωμα και πολύ καλό εργαλείο για την υπηρεσία και τον δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ούτως ή άλλως, όμως, όλα αυτά θα έχουμε τον χρόνο να τα συζητήσουμε διεξοδικά με τη συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσίων υπαλλήλων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης