Τελευταία Νέα
Διεθνή

Observer: Την οργή των Βρετανών δέχεται ο Johnson - Το 42% είναι ενάντια στην πολιτική του για τη διαχείρηση του covid 19

Observer: Την οργή των Βρετανών δέχεται ο Johnson - Το 42% είναι ενάντια στην πολιτική του για τη διαχείρηση του covid 19
Είναι η πρώτη φορά στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του που ο Johnson λαμβάνει δημοσκοπικά έντονη αποδοκιμασία
Την οργή των βρετανών αντιμετωπίζει ο Boris Johnson για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση του κορωνοιού αλλά και την τωρινή του απόφαση να άρει τα περιοριστικά μέτρα.
Όπως αποκάλυψε ο ίδιος οι βρετανοί φοβούνται να επιστρέψουν στην κανονικότητα ενώ περιοχές όπως η Ουαλία, η Σκωτία και η Β. Ιρλανδία αποφάσισαν να παρατείνουν από μόνες τους τα μέτρα έως τα μέσα Ιουνίου.
Δημοσκόπηση της εφημερίδας Observer αποτυπώνει την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των Βρετανών  για τον χειρισμό της κρίσης από τον Johnson με τον ίδιο να απαντά μέσω της σημερινής (17/5) Mail «κατανοώ ότι οι άνθρωποι θα αισθάνονται απογοητευμένοι με μερικούς από τους νέους κανόνες».
Την Τετάρτη, ξεκίνησε μια σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών στην Αγγλία, με άτομα που δεν μπορούσαν να εργαστούν από το σπίτι να καλούνται να επιστρέψουν στη δουλειά τους, αλλά χωρίς τη χρήση δημόσιων συγκοινωνιών, κάτι που είναι αδύνατο στις μεγάλες πόλεις της Βρετανίας.
Οι αλλαγές ωστόσο δεν ισχύουν στη Σκωτία, την Ουαλία ή τη Βόρεια Ιρλανδία, των οποίων οι ημι-αυτόνομες κυβερνήσεις δεν έχουν χαλαρώσει το Lockdown.
Η κυβέρνηση δέχθηκε έντονη κριτική οτι προκαλεί σύγχυση και αποστέλλει ανάμεικτα μηνύματα καθώς εξακολουθούν να ισχύουν οι απαγορεύσεις για τις κοινωνικές επαφές αλλά εξαναγκάζονται να επιτρέψουν στις εργασίες τους.
Η δημοσκόπηση του Sunday Observer έδειξε ότι το 42% έχει πλέον απορρίψει τον χειρισμό της κρίσης από την κυβέρνηση - πτώση εννέα μονάδων από την περασμένη εβδομάδα. Αντίθετα, το 39% εγκρίνει την κυβερνητική πολιτική.
Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που οι δυσαρεστημένοι με την απόδοση της κυβέρνησης είναι περισσότεροι από τους υποστηρικτικές της.
«Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι που δεν είχαμε ποτέ αντιμετωπίσει. Προσπαθούμε να επαναφέρουμε τη χώρα στους ρυθμούς της με τρόπο που είναι ασφαλής και δεν κινδυνεύει να θυσιάσει όλη τη σκληρή δουλειά που έχει γίνει», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.
Μέχρι στιγμής 34.466 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Βρετανία από τον COVID-19, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης