Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τη βοήθεια των ξένων αγορών κινείται πάνω από τις 600 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τη βοήθεια των ξένων αγορών κινείται πάνω από τις 600 μονάδες
ΑΓΟΡΕΣ: Αισιοδοξία σήμερα στο εξωτερικό καθώς πολλοί τομείς της οικονομικής δραστηριότητας ξανανοίγουν και αυτή η εξέλιξη βελτιώνει την επενδυτική ψυχολογία. Εμείς θα περιμένουμε και το αποτέλεσμα του ανοίγματος. Οι τζίροι θα είναι εξαιρετικά περιορισμένοι. Ωστόσο λόγω ζέστης θεωρούμε πως πρέπει να ανοίξει η αγορά ώστε ο κόσμος να έχει επιλογές και να μη συνωστίζεται.

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με σημαντική άνοδο και αυτή η εξέλιξη βοηθάει και την εγχώρια αγορά. Έχουμε και αρκετά αποτελέσματα σήμερα, αλλά κυρίως μετά τη συνεδρίαση έχουμε την τηλεδιάσκεψη της Aegean για να μας πει η διοίκηση τι ρευστό έχει κάψει στο διάστημα της καραντίνας και που βρίσκεται τώρα το ταμείο της.

Η συνεδρίαση στην εγχώρια αγορά ξεκίνησε με μέτριο σχετικά τζίρο και άνοδο πάνω από 1%. Καλή άνοδο από τις τράπεζες και ΔΕΗ. Ενισχύονται Aegean και Lamda σημαντικά αλλά με χαμηλό όγκο. Ο γενικός δείκτης είναι πάνω από τις 600 μονάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η προσέγγιση των χαμηλών, για άλλες ιστορικό και άλλες όχι, έφερε αντίδραση. Δυσκολεύτηκαν την Παρασκευή αλλά τα κατάφεραν. Σήμερα έχουν ξεκινήσει με καλή άνοδο και τη Eurobank να ενισχύεται άνω του 5%. Αν θα μπορούσαν να βελτιώσουν λίγο την εικόνα τους θα βοηθούσαν σημαντικά όλη την αγορά.

ΔΕΗ: Πάντα πρόθυμη… Στο+3.7% και στα 2,52 ευρώ με όγκο 35 χιλ. τεμάχια.

LAMDA: Άνοιξαν τα εμπορικά και αναμένεται και η απόφαση για το καζίνο στο Ελληνικό. Ο κόσμος θα αρχίσει να επισκέπτεται ξανά τα εμπορικά κέντρα αλλά με περιορισμούς. Το θέμα με τα ενοίκια είναι αυτό που ίσως απασχολήσει κάποιους, αλλά οι επενδυτές στην παρούσα φάση βλέπουν με πιο αισιόδοξο μάτι. Στο +2,6% και στα 6,16 ευρώ.

SHORT SELLING: Τελειώνει η απαγόρευση και θα περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει η αγορά με την επιστροφή της δυνατότητας όσοι θέλουν να σορτάρουν. Από αύριο 19/5 αυτά.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Με αποτίμηση 48 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 3,93 εκατ. ευρώ ή 3 εκατ. ευρώ χωρίς το έκτακτο ο δείκτης p/e είναι στις 12,2 φορές μαζί με το έκτακτο ή 16 φορές χωρίς ενώ ο δείκτης p/bv είναι στις 0,53 φορές. Με EBITDA 10,1 εκατ. ευρώ ο δείκτης net debt/ebitda είναι στις 3,9 φορές. Θεωρούμε πως η αποτίμηση είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Πιστεύουμε όμως πως υπάρχει και πωλητής στη μετοχή, όπως βλέπουμε από την πορεία της στις τελευταίες συνεδριάσεις. Επομένως οι επενδυτές θα πρέπει να φερθούν έξυπνα. Υπάρχει απόσταση στο άνοιγμα μεταξύ αγοραστή και πωλητή.

ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ: Σήμερα θα ανακοινώσει αποτελέσματα και η διοίκηση θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,053 ευρώ ανά μετοχή. Μία μερισματική απόδοση περίπου 2,5% με βάσει το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής. Στο ξεκίνημα σήμερα η απόσταση αγοραστή με πωλητή ξεπερνά τα 0,35 ευρώ.

AEGEAN: Θεωρούμε πως η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να δώσει κάθε βοήθεια. Το ζητούμενο είναι να έρθουν τουρίστες στη χώρα και να έχουν όλοι τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Περιμένουμε εδώ την τηλεδιάσκεψη και να δούμε πως πήγε από το ρετιρέ στο υπόγειο. Η μετοχή πάντως κινείται πάνω από τα 5,10 ευρώ με όγκο κάτω από 10 χιλ. τεμάχια.

ΜΕΤΟΧΕΣ (απάντηση): Η στήλη παρακολουθεί συγκεκριμένες μετοχές και τις έχει δημοσιεύσει. Όλο το ταμπλό το βλέπουμε αλλά όχι όλο επενδυτικά. Στην κρίση γράψαμε πως αποφεύγουμε όσες έχουν μεγάλο δανεισμό και όσες επηρεάζονται από όλο αυτό που γίνεται περισσότερο από άλλες. Εξακολουθούμε να έχουμε την ίδια τακτική. Μετοχές με καλή ρευστότητα και χαμηλό δανεισμό που έχουν προοπτικές μας ενδιαφέρουν περισσότερο από όσες ήταν ήδη μοχλευμένες.

MERMEREN: Έβγαλε και αυτή αποτελέσματα. Καλά τα πήγε το 2019 και μπόρεσε να περιορίσει τις απώλειες που είχαμε δει στο πρώτο τρίμηνο. Η μετοχή άνοιξε με 1 τεμάχια ή 1 ΕΛ.ΠΙΣ αν προτιμάτε και στα 53,60 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης