Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η ένταξη στον Ηρακλή της Eurobank +12% ώθησε το ΧΑ +2,74% στις 609 μον., ανοδικά οι διεθνείς αγορές λόγω προσδοκίας για εμβόλιο

Η ένταξη στον Ηρακλή της Eurobank +12% ώθησε το ΧΑ +2,74% στις 609 μον., ανοδικά οι διεθνείς αγορές λόγω προσδοκίας για εμβόλιο
Σε ρυθμούς κανονικότητας επιστρέφει σταδιακά το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη - Προσδοκίες από το μέτωπο της έρευνας για το εμβολιο
(upd16) Ανοδικά έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο, στις 609 μονάδες, στα υψηλά της ημέρας στις δημοπρασίες, με επίκεντρο τα κέρδη της Eurobank +11,65% λόγω της ένταξής της στον Ηρακλή καθώς με αυτόν τον τρόπο "καθαρίζει" τα προβληματικά της δάνεια αλλά με τις συναλλαγές σε χαμηλά επίπεδα.
Από την άλλη οι υπόλοιιπες τράπεζες κινήθηκαν σε όλη την διάρκεια της συνεδρίασης χωρίς δυναμική ενώ θετικά επέδρασαν τα κέρδη σε ΔΕΗ +7%, Μυτιληναίου +5%, Coca Cola +3,44% ...  
Eν τω μεταξύ, σε μικρή μείωση των short θέσης του στην Πειραιώς προχώρησε το fund Lansdowne στο 2,77% από 2,83% προηγουμένως.
Ισχυρή άνοδος καταγράφεται στις διεθνείς αγορές με τον Dax στην Γερμανία +4,6% και τον Dow Jones στην Wall Street +3%.. με έντονες τις προσδοκίες από το
μέτωπο της έρευνας για το εμβόλιο, καθώς η  αμερικανική Moderna ανακοίνωσε ότι όλοι οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν αντισώματα, ενώ τον Ιούλιο αναμένεται να αρχίσει το τελικό στάδιο των δοκιμών.
Επιπλέον η επενδυτική ψυχολογία έχει αλλάξει με την επανέναρξη λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων σε πολλές χώρες και στην Ελλάδα ενώ σε ρυθμούς κανονικότητας επιστρέφει σταδιακά το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη επιχειρώντας να αφήσει πίσω του τον εφιάλτη της επιδημίας του κορωνοϊού.

Εν τω μεταξύ, ράλι καταγράφει σήμερα Δευτέρα 18 Μαίου 2020 το πετρέλαιο, λόγω των συντονισμένων περικοπών που πραγματοποιούν στην παραγωγή τους ο OPEC+ και οι ΗΠΑ ενώ στιγμή, η αγορά πετρελαίου εμφανίζει μία σταθερή πορεία ανάκαμψης, όσον αφορά το κομμάτι της ζήτησης, καθώς όλο και περισσότερες χώρες προχωρούν σε άρση των περιοριστικών μέτρων.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +6,7% στα 34,60 δολ. ανά βαρέλι,  ενώ η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύεται κατά +8,7% στα 32,10 δολ. ανά βαρέλι.
Από την άλλη έχουν απομείνει δέκα συνεδρίασεις καθώς οι αλλαγές μετά την αφαίρεση από τον δείκτη Global Standard του MSCI, των μετοχών Eurobank, Εθνικής και Alpha Bank αλλά και του Τιτάνα, θα ισχύσουν από το κλείσιμο του ελληνικού Χρηματιστηρίου στις 29 Μαίου 2020 οπότε εγκυμομνεί ο κίνδυνος οι ρευστοποιήσεις να επανέλθουν εκ νέου στο προσεχές διάστημα..
Επίσης, την επαναφορά του short selling από 19 Μαϊου 2020 στο ελληνικό χρηματιστήριο αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς όπως ανάφερε, δε συντρέχουν πλέον οι λόγοι που οδήγησαν στη λήψη του μέτρου αυτού.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 609 μονάδες , στην πρώτη αντίσταση των 600-610 μονάδων και πρώτη στήριξη τις 580 μονάδες.
Στις τράπεζες, με ισχυρά κέρδη έκλεισε η Eurobank +11,65% και  ακολούθησαν Εθνική +3,48%, Alpha Bank +2,99% και Πειραιώς +2,83%.
Η μετοχή της Eurobank κατέγραψε την μεγαλύτερη άνοδο κλείνοντας στο υψηλό της ημέρας στις δημοπρασίες λόγω της ένταξής στον Ηρακλή καθώς με αυτόν τον τρόπο "καθαρίζει" τα προβληματικά της δάνεια.
Σημειώνεται ότι η μόνη εγκεκριμένη λύση από την Ευρώπη είναι ο Ηρακλής, ο οποίος εάν μπορούσαμε να τον γενικεύσουμε και να θεωρήσουμε ότι αφορά και τα 70 δισεκ. προβληματικά ανοίγματα – χωρίς τα 7-8 δισεκ. νέα NPEs – τότε το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να παράσχει εγγυήσεις για τα senior ομόλογα 22 δισεκ., τα μεσαίας διαβάθμισης ομόλογα mezzanine θα είναι ύψους 14 δισεκ. και τα junior ομόλογα τα χαμηλής διαβάθμισης 33 δισεκ. ευρώ.
Το μοντέλο αυτό το έχει υιοθετήσει η Eurobank και θα το ολοκληρώσει προσεχώς με την DoValue.
Η Eurobank ζήτησε από το ελληνικό δημόσιο να ενεργοποιηθεί η διαδικασία παροχής εγγύησης στο κύριο ομόλογο που θα εκδώσει 2,4 δισεκ. ευρώ.
Η κρατική εγγύηση αφορά μόνο το κύριο senior bond ομόλογο και όχι το mezzanine ή μεσαίας διαβάθμισης 1,5 δισεκ. και το χαμηλής διαβάθμισης ή junior bond ύψους 3,6 δισεκ. ευρώ.
Βελτίωση καταγράφεται στην αγορά ομολόγων με το 10ετές ελληνικό ομόλογο στο 1,99% και το ιταλικό 10ετές στο 1,79% με το μεταξύ τους spread στις 20 μονάδες..
Σταθεροποίηση καταγράφεται στο ελληνικό CDS στα 5 χρόνια, καθώς βρίσκεται στις 269 μονάδες  - με χαμηλό τις 98 μονάδες ή 98% που καταγράφηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2020 – ενώ το CDS της Αργεντινής έχει βελτιωθεί στις 8886 μονάδες βάσης  από 10545 μονάδες την Παρασκευή 15/5

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση

Ανοδικά ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Τραπεζικό Δείκτη στο +1,15% και τον Γενικό Δείκτη στο +0,58%.
Λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης, με αγοραστικές παρεμβάσεις στις τράπεζες ειδικότερα στην Eurobank +11,65% αλλά και στο σύνολο των μη τραπεζικών blue chips ο Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε το υψηλό της ημέρας +6,32% και ο Γενικός Δείκτης με κέρδη +2,77%.
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο +2,74% στις 609 μονάδες έχοντας υψηλό στις 609,69 μονάδες και χαμηλό στις 596,68 μονάδες.
Ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και επικεντρώθηκε στο τραπεζικό κλάδο.   
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 34,8 εκατ. ευρώ, ο όγκος 28,8 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 21,6 εκατ. διακινήθηκαν στις τράπεζες.
Προσυμφωνημένες συναλλαγές αξίας 1,47 εκατ. ευρώ και όγκου 1,39 εκατ. τεμαχίων πραγματοποιήθηκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ειδικότερα, η Εθνική διακίμνησε 1,38 εκατ. τεμάχια αξίας 1,4 εκατ. ευρώ.
και ο Τιτάνας 6,3 χιλ. τεμάχια αξίας 69 χιλ. ευρώ.

Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 609 μονάδες, στην πρώτη αντίσταση των 600-610 μονάδων και ακολουθούν οι 630 μονάδες και οι 650 μονάδες
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 580 και ακολουθούν οι 550  και οι 500 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε στις 288 μονάδες με πρώτη αντίσταση τις 300 μονάδες και ακολουθούν οι  330 και οι 350 μονάδες
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 270 μονάδες και ακολουθούν οι  250 μονάδες.

Τραπεζικά νέα  

Πέρα από τα ορατά προβλήματα των τραπεζών με τα αδύναμα κεφάλα, μεγάλο ποσοστό προβληματικών δανείων τα οποία τείνουν να αυξηθούν από το  covid 19.. ένα άλλο πρόβλημα που έχει προκύψει είναι η συντήρηση της ιδέας της bad bank ως εναλλακτική λύση .
Η bad bank είναι ένας τελείως λανθασμένος δρόμος, κάνει ζημία στις μετοχές των τραπεζών και δημιουργεί εμπόδια στα σχέδια για τιτλοποιήσεις μεταξύ των ελληνικών τραπεζών..
Η πρόταση της bad bank είναι λάθος για τους εξής λόγους
1)Όλες οι bad banks δημιουργήθηκαν στην αρχή όχι στην μέση ή στο τέλος του προβλήματος
2)Σε ποια τιμή θα μεταφερθούν τα προβληματικά δάνεια από τις τράπεζες στην bad bank;
Ποιος θα πάρει την ζημία οι τράπεζες ή θα την επωμιστεί το κράτος;
3)Εάν μια τράπεζα έχει δύο επιλογές αύξηση κεφαλαίου ή ένταξη στην bad bank σε ποια από τις δύο περιπτώσεις θα απαιτηθούν περισσότερα κεφάλαια;
Μήπως η bad bank είναι μακράν η πιο κοστοβόρος διαδικασία όπου και οι τράπεζες θα χρειαστούν κεφάλαια και το ελληνικό κράτος θα επωμιστεί μια ζημία που δυνητικά μπορεί να φθάσει στα 10 με 12 δισεκ. ανάλογα με το πόσα NPEs θα μπορούσαν να ενταχθούν σε μια κακή τράπεζα.
4)Η μόνη ρεαλιστική λύση δεν είναι η bad bank αλλά αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στις οποίες θα συμμετάσχουν ιδιώτες και το κράτος με στόχο την εμπροσθοβαρή εξυγίανση των τραπεζών.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πιο καθαρή και εξυγιαντική λύση είναι η αύξηση κεφαλαίου για τις ελληνικές τράπεζες.
5)Η bad bank όπως αποδείχθηκε και από την PQH όπου εντάχθηκαν οι bad bank των Αγροτικής, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και άλλων μικρών τραπεζών αποδείχθηκε ότι υπό την εποπτεία της Τράπεζα της Ελλάδος απέτυχε πλήρως ως project.

Η επικαιρότητα

Σε ρυθμούς κανονικότητας επιστρέφει σταδιακά το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη επιχειρώντας να αφήσει πίσω του τον εφιάλτη της επιδημίας του κορωνοϊού, ο οποίος εξακολουθεί να εξαπλώνεται έστω και βραδύτερα στις πιο «χτυπημένες» περιοχές αλλά και να βρίσκει νέες εστίες, όπως στη Βραζιλία και στη Ρωσία.
Εκατομμύρια πολίτες από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία μέχρι τη Γερμανία, τη Μ. Βρετανία, την Ισπανία και την Ελλάδα, ύστερα από ένα δίμηνο και πλέον lockdown και χάρη στις καλοκαιρινές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ξεχύθηκαν σε πάρκα, δρόμους και παραλίες, επιχειρώντας να επιστρέψουν στην προ κορωνοϊού πραγματικότητα και να βιώσουν και πάλι στιγμές ελευθερίας.
Η Ευρώπη πρωτοστατεί στη μετάβαση στην επόμενη ημέρα, με το ένα κράτος μετά το άλλο να αίρει σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα, και με το μεγάλο στοίχημα να είναι να ανοίξουν τα σύνορα και να επιτραπεί και πάλι η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών, ενώ την ίδια στιγμή σχεδόν όλες οι Πολιτείες στις  ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει την επανέναρξη οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.
Πάντως, δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου ο ιός εξακολουθεί να καλπάζει, όπως για παράδειγμα στη Ρωσία και στη Βραζιλία, οι οποίες τα τελευταία 24ωρα βλέπουν τα κρούσματα και τα θύματα από την επιδημία να αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ ανησυχία επικρατεί και στην Ινδία, κυρίως λόγω των συνθηκών διαβίωσης των εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 4,731 εκατομμύρια, οι νεκροί ανέρχονται σε περισσότερους από 315.000 ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, υπολογίζονται σε 1,75 εκατομμύρια ανθρώπους.
 Πρώτες σε κρούσματα παγκοσμίως οι ΗΠΑ με 1.486.742 και σε νεκρούς με 89.564.
Δεύτερη παγκοσμίως σε νεκρούς η Βρετανία με 34.716 θανάτους και τρίτη σε κρούσματα με 244.995 ενώ τρίτη σε νεκρούς παγκοσμίως η Ιταλία με 31.908 και 225.435 κρούσματα.
Επιστρέφει σταδιακά και σε φάσεις στην κανονικότητα η Ελλάδα και ενώ κατά τα φαινόμενα η επιδημία του κορωνοϊού τελεί υπό έλεγχο. Μέχρι στιγμής η χώρα μετρά 164 νεκρούς και 2.834 κρούσματα.
Έτσι, από τη Δευτέρα 18 Μαίοιυ αίρονται και οι τελευταίοι περιορισμοί όσον αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών στην ηπειρωτική Ελλάδα, στην Εύβοια και στην Κρήτη, ενώ ανοίγουν εμπορικά καταστήματα (malls), εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα (outlets), όπως επίσης και οι αρχαιολογικοί χώροι, τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι.
Παράλληλα, από σήμερα Δευτέρα 18 Μαίου θα επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές του Γυμνασίου και των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σε συνδυασμό με την απελευθέρωση των μετακινήσεων στα νησιά πιθανότατα από τις 25/5, η κυβέρνηση θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα επιστρέφει ομαλά στη νέα πραγματικότητα και καθίσταται έτοιμη να υποδεχθεί – ενδεχομένως από την 1η Ιουλίου – και τουρίστες από το εξωτερικό.

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά έκλεισαν σήμερα Δευτέρα (18/5) οι αγορές της Ασίας, δεχόμενες ώθηση τόσο από τα κέρδη που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Wall Street, όσο και από τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ιαπωνίας, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Νωρίτερα, η Στατιστική Υπηρεσία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε συρρίκωνση του ΑΕΠ της χώρας κατά 0,9% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί συρρίκνωση κατά 1,8%, γεγονός που σημαίνει ότι η ιαπωνική οικονομία έχει εισέλθει σε ύφεση.
Ωστόσο, η συρρίκνωση του ΑΕΠ αποδείχθηκε μικρότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση κατά 1,1%.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο +0,48%, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα έκλεισε στο +0,24%, ο δείκτηςHang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο +0,45% και ο δείκτης KOSPI στην Ν. Κορέα στο +0,51%.

Iσχυρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι διεθνείς αγορές, με τα θετικά νέα από το μέτωπο της έρευνας για το εμβόλιο, να δίνουν περαιτέρω ώθηση στους δείκτες.
Η αμερικανική Moderna ανακοίνωσε ότι όλοι οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν αντισώματα, ενώ τον Ιούλιο αναμένεται να αρχίσει το τελικό στάδιο των δοκιμών.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές ελπίζουν σε σταδιακή οικονομική ανάκαμψη καθώς πολλές χώρες χαλαρώνουν το lockdown που είχε επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι ενεργειακοί κολοσσοί Total SA, BP και Royal Dutch Shell καταγράφουν άνοδο σχεδόν 4%, καθώς οι τιμές πετρελαίου σημειώνουν ράλι, χάρη στις μειώσεις της παραγωγής και τις ενδείξεις για σταδιακή αύξηση της ζήτησης.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dax στη Γερμανία κινείται στο +4,6%, ο δείκτης CAC στο Παρίσι στο +4,3%, ο MIB στο Μιλάνο στο +2,3%, ο IBEX 35 στην Ισπανία στο +3,74% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο +3,4%
Στην Wall Street, ο Dow Jones κινείται στο +3,1%, ο S&P στο +2,8% και ο Nasdaq στο +2,3% ενώ το ETF GREC κινείται στο +3,41% (17,93 δολ.).

Ανοδικά οι τράπεζες χωρίς δυναμική και με χαμηλές συναλλαγές - Εξαίρεση τα κέρδη +11,65% της Eurobank

Ανοδικά έκλεισαν οι τράπεζες χωρίς δυναμική παρά την απαξίωση των τελευταίων συνεδριάσεων με εξαίρεση τα ισχυρά κέρδη της Eurobank, η οποία έκλεισε στο υψηλό της ημέρας στις δημοπρασίες ...λόγω της ένταξής της στον Ηρακλή
Ο κλάδος χρηματιστηριακά προσέγγισε τις τιμές των ΑΜΚ του 2015 που οριοθετούνται ισχυρές αντιστάσεις.
Η Εθνική έκλεισε στα 1,010 ευρώ, με άνοδο +3,48%  με όγκο 6,3 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 924 εκατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2020 στα 0,8150 ευρώ
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 0,5520 ευρώ, με άνοδο +2,99%, με όγκο 5,1 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 852 εκατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε ενδοσυνεδριακά στις 14/5/2020 στα 0,4860 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 1,09 ευρώ, με άνοδο +2,83% με όγκο 610 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 476 εκατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 προ RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,57 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,5520 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,32 ευρώ, με άνοδο +11,65% με όγκο 9,3 εκατ. τεμάχια  και κεφαλαιοποίηση 1,19 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα)
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 0,5560 ευρώ, με πτώση -0,89% και με κεφαλαιοποίηση 248 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,1992 ευρώ, με άνοδο +3,64% και όγκο 226 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 92 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 12,82 ευρώ, με πτώση -0,16% και κεφαλαιοποίηση 255 εκατ. ευρώ.

Ανοδικές τάσεις στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με χαμηλές συναλλαγές - Ξεχώρισε η ΔΕΗ +7%

Ανοδικά έκλεισε το σύνολο των μη τραπεζικών μετοχών του FTSE 25  με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.
Την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν ΔΕΗ, Viohalco, Aegean, Μυτιληναίος, ΕΛΠΕ...
H Coca Cola έκλεισε στα 21,36 ευρώ με άνοδο +3,44% και κεφαλαιοποίηση στα 7,9 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 12,30 ευρώ, με άνοδο +1,31% και αποτίμηση 5,78 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 2,60 ευρώ, με άνοδο +7% και αποτίμηση 603 εκατ. ευρώ
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,20 ευρώ, με άνοδο +3,29% και κεφαλαιοποίηση 510 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 8,08 ευρώ με άνοδο +2,02% και αποτίμηση 2,70 δισ. ευρώ
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 10,84 ευρώ, με άνοδο +1,31% και κεφαλαιοποίηση 894 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 5,91 ευρώ με άνοδο +3,68% και κεφαλαιοποίηση 1,81 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 13,11 ευρώ, με άνοδο +1% και κεφαλαιοποίηση 1,45 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 6,8250 ευρώ με άνοδο +5% και κεφαλαιοποίηση 975 εκατ. ευρώ.
Η Jumbo έκλεισε στα 15,10 ευρώ με άνοδο +2,93% και κεφαλαιοποίηση 2,05 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 6,85 ευρώ, με άνοδο +3,01% και κεφαλαιοποίηση 730 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή του Fourlis έκλεισε στα 3,5150 ευρώ, με άνοδο +1,88% και κεφαλαιοποίηση 183 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,05760 ευρώ, με άνοδο +1,23% και κεφαλαιοποίηση 54 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης