Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Επιστήμονες διαπίστωσαν ενδείξεις ανθρώπινης παρέμβασης στον Covid-19

Αυστρία: Επιστήμονες διαπίστωσαν ενδείξεις ανθρώπινης παρέμβασης στον Covid-19
O κορωνοϊός πιθανόν να οφείλεται σε ανθρώπινη δραστηριότητα, αναφέρουν σε μελέτη τους Αυστριακοί επιστήμονες
Ενδείξεις ανθρώπινης παρέμβασης διαπιστώνει μελέτη που διεξήχθη από Αυστριακούς επιστήμονες πάνω στον ιό SARS-CoV-2, που προκάλεσε την πανδημία του κορωνοϊού.
Όπως αναφέρεται σχετικώς, ο ιός είναι πολύ πιθανό να δημιουργήθηκε σε εργαστήριο, καθώς, για να φτάσει στο σημείο να επιτίθεται σε ανθρώπινα κύτταρα, έχουν λάβει χώρα μια σειρά από, αν μη τι άλλο, περίεργες συμπτώσεις.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, Nikolai Petrovsky, ερευνητή στο Πανεπιστήμιο Flinders, ο κορωνοϊός είναι κατά κάποιον τρόπο τροποποιημένος έτσι ώστε να μπορεί να διεισδύει σε ανθρώπινα κύτταρα, ενώ δεν φαίνεται να μπορεί να προσβάλει τα ζώα – κάτι που καθιστά απίθανη την εικασία ότι προέκυψε από την αγορά ζώων της Wuhan της Κίνας.
Με άλλα λόγια, οι συντάκτες της έρευνας θεωρούν πως ο ιός «προορίζεται» για να επιτίθεται σε ανθρώπους.
«Ένας ιός συνήθως συγγενεύει με τον υποδοχέα του σε ό,τι αφορά την πηγή προέλευσής τους.
Ωστόσο, ο SARS-CoV-2 ταιριάζει περισσότερο στους ανθρώπους, παρά π.χ. στις νυχτερίδες.
Δεν μπορεί, λοιπόν, να αποκλεισθεί η πιθανότητα ο ιός να μεταλλάχθηκε, ακούσια ή εκούσια, σε κάποιο ανθρώπινο εργαστήριο.
Μάλιστα, ο ιός δείχνει σημάδια “καλλιέργειας”, σαν να έχει εξελιχθεί προϊόντος του χρόνου.
Οι δικές μας αναλύσεις πάνω στις γονιδιακές αλληλουχίες δεν αποκαλύπτουν ένθετα γονίδια, που θα ήταν απτή και εύκολα αποδείξιμη ανθρώπινη παρέμβαση.
Το γεγονός, λοιπόν, πως δεν υπάρχουν τέτοια ίχνη αρχικά μπορεί να οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι ανθρώπινη παρέμβαση δεν υπήρχε.
Ωστόσο, αυτή η λογική μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα, καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χειριστεί κάποιος έναν ιό, ώστε να φανεί πως μια μετάλλαξη οφείλεται σε φυσική επιλογή.
Μπορεί κανείς, έπειτα από χρόνια, να αναγκάσει έναν ιό νυχτερίδας να επιτεθεί σε ανθρώπινα κύτταρα.
Κάτι τέτοιο έγινε με την πρωτεϊνική ακίδα του ιού, που επέφερε έναν μολυσματικό για τον άνθρωπο ιό» επέμενε ο Nikolai Petrovsky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης