Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post - Engel: Ο επιθεωρητής αποπέμφθηκε γιατί διερευνούσε την πώληση όπλων από τις ΗΠΑ στη Σ.Αραβία

Washington Post - Engel: Ο επιθεωρητής αποπέμφθηκε γιατί διερευνούσε την πώληση όπλων από τις ΗΠΑ στη Σ.Αραβία
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των ΗΠΑ, Ε. Engel σε δηλώσεις του στην Washington Post, συνδέει την αποπομπή του γενικού επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τις πωλήσεις όπλων στη Σ.Αραβία
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ δήλωσε σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου, ότι ο γενικός επιθεωρητής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενδέχεται να αποπέμφθηκε εξαιτίας της έρευνας που πραγματοποιούσε για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε πέρυσι ο πρόεδρος Donald Trump ανοίγοντας τον δρόμο για την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία.
Ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησαν αμέσως στη δήλωση του Δημοκρατικού προέδρου της Επιτροπής, Elliot Engel, σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε πρώτη η Washington Post.
Ο Trump ανακοίνωσε την καθαίρεση του γενικού επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Steve Linick, με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi αργά το βράδυ της Παρασκευής, καθιστώντας τον τελευταίο κυβερνητικό γενικό επιθεωρητή τον οποίο ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αποπέμπει τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο Ένγκελ και ο επικεφαλής της δημοκρατικής μειοψηφίας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, γερουσιαστής Bob Menendez, ανακοίνωσαν το Σάββατο την έναρξη έρευνας για την αποπομπή Linic
«Έμαθα ότι μπορεί να υπάρχει ένας ακόμη λόγος για την απόλυση του κ. Linick.
Η υπηρεσία του ερεύνησε - κατόπιν αιτήματός μου - την δήθεν κήρυξη από τον Τραμπ της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ώστε να είναι σε θέση να στείλει όπλα στη Σαουδική Αραβία», δήλωσε ο Ένγκελ σε ανακοίνωσή του.
«Δεν έχουμε ακόμη την πλήρη εικόνα, αλλά είναι ανησυχητικό ότι ο υπουργός Εξωτερικών (Mike) Pompeo ήθελε ο κ. Linick να εκδιωχθεί πριν τελειώσει τη δουλειά του αυτή.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να συμμορφωθεί με την έρευνα που ξεκίνησα με τον γερουσιαστή Menendez και να παραδώσει όλα τα αρχεία που ζητήθηκαν από το ΥΠΕΞ μέχρι την Παρασκευή», πρόσθεσε ο Engel.
Ο Trump εξόργισε πολλά μέλη του Κογκρέσου πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων και Ρεπουμπλικάνων καθώς και Δημοκρατικών, κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να παρακάμψει την εξέταση του Κογκρέσου για στρατιωτικές πωλήσεις ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως στη Σαουδική Αραβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης