Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδικό άνοιγμα με το βλέμμα στις ξένες αγορές

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδικό άνοιγμα με το βλέμμα στις ξένες αγορές
ΑΓΟΡΕΣ: Οι καλές ειδήσεις έφεραν μεγάλη άνοδο και αυτή η εξέλιξη θα βοηθήσει και την εγχώρια αγορά η οποία έχει μείνει αρκετά πίσω από τις ξένες αγορές. Σήμερα σημειώστε πως επιστρέφει το short selling στο ΧΑ με κάποιους αναλυτές να περιμένουν πως θα αυξηθεί η μεταβλητότητα. Στο άνοιγμα του ΧΑ αύξαναν μεταβλητότητα οι αγορές της Ευρώπης και μηδένιζαν την άνοδο.

«Κλειδί» είναι ο τζίρος που παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και δείχνει πως το τελευταίο διάστημα κυρίως από Έλληνες γίνεται η κίνηση της αγοράς. Οι ελπίδες για εμβόλιο έχουν βελτιώσει την επενδυτική ψυχολογία. Μακάρι να βρεθεί όσο πιο σύντομα γίνεται ώστε να περιοριστεί η ζημιά στην παγκόσμια οικονομία.

Τα όσα είπε η διοίκηση της Aegean αλλά και όσα έχουν αναφέρει άλλοι επιχειρηματίες του κλάδου δείχνουν πως τα πράγματα φέτος για τον τουρισμό δε θα είναι καλά, αλλά και το 2021 ίσως δε θα μπορέσουμε να φτάσουμε τα επίπεδα του 2019, με τα σημερινά δεδομένα.

ΑΓΟΡΑ: Οι πρώτες πράξεις έγιναν με τζίρο 170 χιλ. ευρώ. Δεν είχαν ανοίξει οι τράπεζες και μερικά ακόμα βαριά χαρτιά. Μόλις άνοιξαν οι τράπεζες πήγαμε στις 900 χιλ. ευρώ. Ο γενικός δείκτης άνοιξε με άνοδο 1,13% και στις 616 μονάδες με τις τραπεζικές μετοχές να ενισχύονται σημαντικά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζει ανοδικά η Eurobank, ενώ άνοδο άνω του 4% καταγράφουν Πειραιώς και Alpha Bank. Από κοντά και η Εθνική.

ΔΕΗ: Με καλό όγκο στο ξεκίνημα κινείται πάνω από τα 2,64 ευρώ.

ΙΑΣΩ: Η μητρική είχε κέρδη και η διοίκηση αναφέρει πως θα δώσει μέρισμα για τη χρήση 2019. Ο όμιλος είχε απομειώσεις απαιτήσεων και μάλιστα μεγάλες με αποτέλεσμα να γράψει ζημιές 4,3 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως το 2018 είχε έκτακτα κέρδη και έτσι η σύγκριση δείχνει μεγάλη διαφορά από χρήση σε χρήση.

Πολύ καλά πήγαν οι λειτουργικές ταμειακές ροές με αποτέλεσμα να έχει καλή ρευστότητα αλλά και να μειωθεί ο καθαρός δανεισμός.

ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ: Πωλήσεις 33,4 εκατ. ευρώ από 33,2 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,36 εκατ. ευρώ από 643 χιλ. ευρώ. Βελτιώθηκε το μικτό κέρδος μειώθηκε και το χρηματοοικονομικό κόστος. Θετικές οι λειτουργικές ταμειακές ροές αλλά δεν κάλυψαν τις επενδυτικές με αποτέλεσμα να μειωθούν τα ταμειακά διαθέσιμα στις 658 χιλ. ευρώ.

Ίδια κεφάλαια 20,2 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 18,2 εκατ. ευρώ. Θα δώσει μέρισμα συνολικού ύψους 355 χιλ. ευρώ ήτοι 0,053 ευρώ ανά μετοχή περίπου. Άνοιξε με άνοδο 2% και στα 1,88 ευρώ με όγκο 600 τεμάχια.

FOURLIS: Μετά το κλείσιμο ανακοινώνει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2020. Λίγο πάνω από 5 εκατ. ευρώ ζημία περιμένουν οι αναλυτές.

AEGEAN: Ζητάει κρατική βοήθεια, καίει 40 εκατ. ευρώ το μήνα, θα έχει μεγάλες ζημιές στο πρώτο τρίμηνο λόγω hedging. Το 2021 θα έχει λιγότερες πτήσεις από αυτές του 2019. Βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για όλους καθώς όπως αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη, πρέπει όλοι να προσαρμοστούν και να εργαστούν για την επόμενη μέρα.

Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά. Η χώρα χρειάζεται ένα αερομεταφορέα ισχυρό με καλό brand όπως η Aegean. Η βοήθεια πάντως θα πρέπει να δοθεί με όρους, γιατί θα επιβαρύνει όλους τους Έλληνες. Όλοι θα κάνουμε θυσίες… Υποχωρεί περίπου 3% στο ξεκίνημα αλλά με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης