Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Dimon (JP Morgan): Η κρίση του κορωνοϊού είναι ένα προειδοποιητικό μήνυμα για περισσότερο ανοιχτή οικονομία

Dimon (JP Morgan): Η κρίση του κορωνοϊού είναι ένα προειδοποιητικό μήνυμα για περισσότερο ανοιχτή οικονομία
Ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan επισημαίνει ότι η κρίση του κορωνοϊού θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την ανοικοδόμηση μιας οικονομίας που προσφέρει ευκαιρίες για δραματικά περισσότερους ανθρώπους
Ως ευκαιρία για την ανοικοδόμηση μιας οικονομίας που προσφέρει ευκαιρίες για «δραματικά περισσότερους ανθρώπους» βλέπει την κρίση του κορωνοϊού, ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon.
Η αναφορά περιλαμβάνεται σε ενημερωτικό σημείωμα της τράπεζας ενόψει της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων που αποτελεί και ένα update της απάντησης της τράπεζας στον κορωνοϊό.
«Ελπίζω θερμά να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την κρίση ως καταλύτη για την ανοικοδόμηση μιας οικονομίας που δημιουργεί και διατηρεί ευκαιρίες για δραματικά περισσότερους ανθρώπους, ειδικά εκείνους που έχουν μείνει πίσω για πολύ καιρό», επισημαίνει ο Dimon και συμπληρώνει «τους τελευταίους μήνες έχει αποκαλυφθεί η πραγματικότητα ότι, ακόμη και πριν από την πανδημία, πάρα πολλοί άνθρωποι ζούσαν στο περιθώριο».
Μετά την πανδημία, 36,5 εκατ. άνθρωποι έχουν υποβάλλει αίτηση για επίδομα ανεργίας και το πλήγμα είναι μεγαλύτερο για εργαζόμενους χαμηλού εισοδήματος.
«Δυστυχώς, οι κοινότητες χαμηλού εισοδήματος και έγχρωμοι άνθρωποι έχουν δεχθεί μεγαλύτερο πλήγμα, επιδεινώνοντας την υγεία και τις οικονομικές ανισότητες που ήταν ήδη απαράδεκτα προφανείς πριν το ξέσπασμα το ιού», δήλωσε ο Dimon.
«Μια οικονομία χωρίς αποκλεισμούς -όπου υπάρχει ευρεία πρόσβαση σε ευκαιρίες- είναι μια ισχυρότερη, πιο ανθεκτική οικονομία» επισημαίνει ο Dimon και συμπληρώνει «αυτή η κρίση πρέπει να αφυπνίσει τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις να σκεφτούν, να δράσουν και να επενδύσουν για το κοινό καλό και να αντιμετωπίσουν τα διαρθρωτικά εμπόδια που έχουν εμποδίσει την οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς εδώ και χρόνια».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης