Τελευταία Νέα
Διεθνή

Centeno (Eurogroup): Συστήνω στους ΥΠΟΙΚ να εμπνευστούν από τη γαλλογερμανική πρόταση

Centeno (Eurogroup): Συστήνω στους ΥΠΟΙΚ να εμπνευστούν από τη γαλλογερμανική πρόταση
Με αφορμή τη γαλλογερμανική πρόταση, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των χωρών ώστε να ξεπεραστεί η κρίση του κορωνοϊού
Ως... παράδειγμα προς μίμηση θέτει ο πρόεδρος του Eurogroup, Mario Centeno, τη γεφύρωση των διαφορών Γαλλίας και Γερμανίας με στόχο τη δημιουργία ενός εργαλείου που θα συμβάλλει στην ανάκαμψη της ευρωζώνης από την κρίση του κορωνοϊού.
«Θετική πρόοδος μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ σήμερα (19/5/2020) προς την οριστικοποίηση των λεπτομερειών για το πανευρωπαϊκό σύστημα εγγυήσεων της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας.
Στόχος μας είναι αυτό το δίχτυ ασφαλείας για τις επιχειρήσεις να λειτουργήσει έως την 1η Ιουνίου.
Πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διακυβέρνηση, τη διαχείριση κινδύνων και το πεδίο εφαρμογής» επισημαίνει ο Centeno σε ανάρτηση του στο twitter.
Ο ίδιος αναφέρεται και στη γαλλογερμανική πρόταση για Ταμείο Ανάκαμψης 500 δισ. ευρώ.
«Συστήνω στους υπουργούς να αντλήσουν έμπνευση από τη γαλλογερμανική πρωτοβουλία για ένα ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.
Η γεφύρωση των διαφορών αποτελεί απόδειξη ηγεσίας και θετικό σημάδι για μελλοντικές συζητήσεις μεταξύ των 27 και σε αυτό το πεδίο».
Τέλος, ο πρόεδρος του Eurogroup επισημαίνει ότι «βασιζόμενοι στην αντίδραση της δικής μας πρόταση 540 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, ένα μακροοικονομικό fund μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στην οικονομική ανάκαμψη και να επιδιορθώσει την ενιαία αγορά.
Πρέπει να προσανατολίσουμε τους νέους πόρους προς κοινές προτεραιότητες, όπως η ψηφιακή πολιτική και το κλίμα, για να βγούμε πιο δυνατοί από αυτήν την κρίση».

Image

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης