Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Υψηλή μεταβλητότητα και μεγάλες πιέσεις στις τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Υψηλή μεταβλητότητα και μεγάλες πιέσεις στις τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Να ανοίγεις με καλή άνοδο λόγω των ξένων αγορών και λίγα λεπτά μετά οι ξένες αγορές να γυρίζουν αρνητικές και εσύ να πηγαίνεις εύκολα στο -1,6%. Και στο κλείσιμο του δικού μας χρηματιστηρίου να γυρίζουν τα ξένα σε οριακές απώλειες και εμείς να κοιτάζουμε αδιάφορα.

Βλέπεις οι τράπεζες κάνουν ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Μεγάλος ο όγκος τους σήμερα και μέχρι και το κλείσιμο, δηλαδή μετά τις τελικές δημοπρασίες συνέχιζαν να γίνονται αρκετές συναλλαγές. Οι αποτιμήσεις έχουν διαλυθεί.

Τελικά κλείσαμε με απώλειες 1,37% και οριακά πάνω από τις 600 μονάδες. Θα λέγαμε πως ο τζίρος ήταν βελτιωμένος και λόγω της μεταβλητότητας και ίσως λόγω της επιστροφής του short selling.

ΤΙΤΑΝ: Με μεγάλο όγκο η μετοχή έκλεισε με απώλειες 4,06% και στα 10,40 ευρώ. Έχει γυρίσει αρκετά πίσω στις τελευταίες συνεδριάσεις λόγω MSCI. Αλλά όχι βρε παιδιά και 857 εκατ. ευρώ αποτίμηση!

ΔΕΗ: Θα λέγαμε πως η σημερινή κίνηση παραπέμπει σε κλείσιμο ανοικτών θέσεων. Μεγάλος ο όγκος και σε κάποια στιγμή με την αγορά να είναι κάτω, οι αγοραστές έβγαιναν επιθετικά. Κλείσιμο στα 2,6380 ευρώ με άνοδο 1,46% και όγκο 935 χιλ. τεμάχια. Υψηλό ημέρας στα 2,7180 ευρώ.

AEGEAN: Στο -5,73% και στα 4,77 ευρώ με όγκο 125 χιλ. τεμάχια. Προφανώς η αγορά περιμένει κρατική ενίσχυση χωρίς κρατικοποίηση, αλλιώς η πορεία της μετοχής θα ήταν χειρότερη.

ΟΛΠ: Είχε τηλεδιάσκεψη πριν από λίγο και το θετικό για τη στήλη είναι πως η διοίκηση προσπαθεί να «διαφημίσει» πλέον τη μετοχή και το έργο της μετά την κίνηση που είχε κάνει για βελτίωση της εμπορευσιμότητας. Περισσότερα αύριο σε θέμα που θα έχουμε στο BN.

Δείτε όμως και λίγο την πορεία των μεγεθών της εταιρείας τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά την ανάληψη της διοίκησης από την Cosco. Ο ισολογισμός είναι δυνατός και σηκώνει επενδύσεις που κάποιες γίνονται και με κοινοτικά κονδύλια.
Image
ΟΤΕ: Παρά τη σημαντική κίνησης στις προηγούμενες συνεδριάσεις, η υποχώρηση σήμερα ήταν περιορισμένη. Στα 12,25 ευρώ και στο -0,41% και μάλιστα με καλούς αγοραστές στην τιμή κλεισίματος.

COCA COLA: Πίεση και στη συγκεκριμένη. Με όγκο 64 χιλ. τεμάχια η μετοχή έκλεισε στα 20,62 ευρώ και στο -3,46%.

ΑΔΜΗΕ: Κατοχυρώθηκαν και εδώ κέρδη.

ΕΚΤΕΡ: Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που υπήρχαν και είχαν αποτυπωθεί στα αποτελέσματα στο κομμάτι των απαιτήσεων. Μάλλον κάποιοι δε θέλουν να πληρώσουν κάποια έργα που έγιναν. Στα 0,75 ευρώ και στο -2,22% με όγκο 18 χιλ. τεμάχια.

MERMEREN: Εκτός από χρήση 2019 έβγαλε και πρώτο τρίμηνο 2020. Στην ενημέρωση φαίνεται πως ο τζίρος από 4,3 εκατ. ευρώ υποχώρησε στο 1,4 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στις 335 χιλ. ευρώ από 2,19 εκατ. ευρώ. Άρα είναι χειρότερο από το περσινό που είχε και τις κακοκαιρίες και επηρέασαν.

ΚΕΚΡΟΨ-ΛΑΒΙ (απάντηση): Θα λέγαμε πως η πρώτη έχει μία καλή χρηματιστηριακή συμπεριφορά και όποτε βρει καλό κλίμα προσπαθεί να αντιδράσεις. Επιχειρηματικά βέβαια δεν έχει κάτι παρά εκείνα τα ακίνητα, όπου αναμένουμε κάποιες αποφάσεις.

Η δεύτερη είχε μεγάλη στήριξη από το βασικό μέτοχο και ανέβασε το ποσοστό του. Έχει βελτιώσει την τελική γραμμή, αλλά θέλει δουλειά στο κομμάτι της καθαρής θέσης και στα δάνεια. Η στήλη δεν (παρ)ακολουθεί κάποια από τις δύο λόγω θεμελιωδών μεγεθών.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Έβγαλε αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο. Ζημιά 5,1 εκατ. ευρώ και ζημιά προ φόρων 6 εκατ. ευρώ. Η τελική γραμμή είναι στις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης