Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση – Ισπανία: Υπέρ των περιοριστικών μέτρων οι πολίτες – Δυσαρέσκεια για Sanchez

Δημοσκόπηση – Ισπανία: Υπέρ των περιοριστικών μέτρων οι πολίτες – Δυσαρέσκεια για Sanchez
Υπέρ των περιοριστικών μέτρων οι Ισπανοί πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση 
Η πλειονότητα των Ισπανών πολιτών εγκρίνει τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για την καταπολέμηση της πανδημίας κορωνοϊού και εκτιμά ότι θα έπρεπε να παραταθούν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Κέντρου Κοινωνιολογικών Ερευνών (CIS).
Ειδικότερα, το 95% από τους 3.800 ερωτηθέντες θεωρεί απαραίτητους ή πολύ απαραίτητους τους δρακόντειους περιορισμούς που επιβλήθηκαν κατά την έναρξη της πανδημίας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους περισσότερα από 27.700 άτομα στην Ισπανία.
Επίσης, το 60% πιστεύει ότι τα περιοριστικά μέτρα τούτα, τα οποία έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν στο μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας, πρέπει να επεκταθούν με τρόπο αυστηρό, ενώ μόνο το 29% απαιτεί περισσότερη ελευθερία κινήσεων.
Ωστόσο, οι πολίτες δεν εγκρίνουν την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση συμμαχίας του Σοσιαλιστή Pedro Sanchez με το αριστερό κόμμα Unidas Podemos, καθώς το 46% του δείγματος δηλώνει μεν ότι τον εμπιστεύεται, αλλά το 48% τονίζει πως του έχει λίγη ή καθόλου εμπιστοσύνη.
Η δημοσκόπηση -πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 13 Μαΐου 2020- δημοσιεύεται την ώρα που η κυβέρνηση σκοπεύει αύριο να ζητήσει από το κοινοβούλιο να εγκρίνει την παράταση έως το τέλος Ιουνίου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που δικαιολογεί τα μέτρα περιορισμού και ενώ τα cazarolazos, οι αυτοσχέδιες διαμαρτυρίες με κτύπημα κατσαρόλας, πολλαπλασιάζονται στη Μαδρίτη και σε άλλες πόλεις της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαχείριση της κρίσης από τον Pedro Sanchez.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης