Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στο επίκεντρο οι 600 μονάδες, νέες πιέσεις στις τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στο επίκεντρο οι 600 μονάδες, νέες πιέσεις στις τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Οι ξένες αγορές άνοιξαν με απώλειες. Μικρότερες για Γερμανία, μεγαλύτερες για άλλες όπως Γαλλία ή Βέλγιο. Η μικρή μας αγορά άνοιξε με οριακή άνοδο αλλά γρήγορα γύρισε χαμηλότερα και σήμερα θα δώσει μάχη με τις 600 μονάδες. Οι μετοχές των τραπεζών παραμένουν στο επίκεντρο.

Ο τζίρος χαμηλός και οι επενδυτές εστιάζουν σε επιλεγμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με αποτέλεσμα και πάλι πολλά μικρομεσαία χαρτιά να μην έχουν κάνει πράξη

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δε δείχνουν και ιδιαίτερες διαθέσεις στο ξεκίνημα. Λίγο η Εθνική έχει οριακή άνοδο και οι υπόλοιπες κινούνται είτε σταθεροποιητικά είτε με μικρές απώλειες. Οι διαθέσεις όμως δε δείχνουν καλές και λίγα λεπτά μετά οι απώλειες άρχισαν να γίνονται σημαντικές.

ΤΙΤΑΝ: Προσπάθησε στο άνοιγμα να βγάλει αντίδραση μετά από τη σημαντική υποχώρηση λόγω MSCI. Βγαίνουν όμως κομμάτια και γύρισε ξανά χαμηλότερα η μετοχή. Με όγκο 23 χιλ. τεμάχια είναι στο -1% και στα 10,30 ευρώ. Οι αγορές ιδίων συνεχίζονται.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μία εντολή πώλησης που ανέβασε τον όγκο στις 21 χιλ. τεμάχια πήγε τη μετοχή στα 0,7910 ευρώ και στο -3,54% οδηγώντας τη μετοχή σε δημοπρασία. Υψηλό είχε γράψει στα 0,8280 ευρώ.

ΟΛΠ: Η χθεσινή ενημέρωση από τη διοίκηση ξαναβάζει τη μετοχή στο επίκεντρο και έρχεται για να μας τη θυμίσει. Πλέον ξέρουμε ότι κοιτάζει και τη μετοχή άλλωστε είχε προσλάβει market maker, ενώ δε νομίζουμε ότι θα πληγεί από την πανδημία σημαντικά, αφού τα περισσότερα έσοδα έρχονται από τα εμπορευματοκιβώτια. Με όγκο 829 τεμάχια ενισχύεται 1,32% και βρίσκεται στα 16,86 ευρώ.

ΔΕΗ: Με καλές διαθέσεις ξεκίνησε και φαίνεται πως ο αγοραστής των τελευταίων ημερών είναι λίγο βιαστικός. Θεωρούμε πως μαζεύει μετοχές για να καλύψει θέση. Στα 2,65 ευρώ και στο +0,45% με όγκο 37 χιλ. τεμάχια

ΕΧΑΕ: Αν και ο τζίρος στο ΧΑ παραμένει χαμηλός μία αποτίμηση κάτω από 200 εκατ. ευρώ δε μπορεί παρά να θεωρείται χαμηλή. Μέσα στην κρίση έγραψε χαμηλό στα 2,54 ευρώ και τώρα είναι στα 3,30 ευρώ.

INFORM ΛΥΚΟΣ: Έβγαλε αποτελέσματα. Αυξήθηκαν οι πωλήσεις και βελτιώθηκαν τα EBITDA και γύρισε η τελική γραμμή σε οριακά κέρδη. Ο φόρος ήταν υψηλός, οι αποσβέσεις αν και μειωμένες παραμένουν μεγάλες, αλλά η μόχλευση είναι χαμηλή και μετά τις επενδύσεις.

Για τις επενδύσεις θα θέλαμε λίγη ενημέρωση επιπλέον, αν και η λογιστική κατάσταση λέει αρκετά. Τα άυλα αυξήθηκαν σημαντικά από αυτές τις αγορές. Θα δώσει μέρισμα για τη χρήση 2019. Η μετοχή αποτιμάται στα 22,4 εκατ. ευρώ. Στα 1,09 ευρώ με χαμηλό όγκο.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2020 η μετοχή υποχωρεί οριακά στα 3,45 ευρώ. Η αποτίμηση στα 179 εκατ. ευρώ. Νομίζουμε πως η αγορά έχει προεξοφλήσει τα αποτελέσματα και οι αναλυτές τις περίμεναν τις ζημιές.

AEGEAN: Μετά την ενημέρωση η μετοχή σήμερα βρίσκεται στα 4,78 ευρώ με οριακή άνοδο και όγκο 5 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 341 εκατ. ευρώ.

AUTOHELLAS: Νέες απώλειες για τη μετοχή. Στα 3,85 ευρώ και στο -1,28% με όγκο 7 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 188 εκατ. ευρώ. Βρίσκεται πλέον αρκετά κοντά στα χαμηλά που είχε γράψει μέσα στην κρίση.

ΟΤΕ: Παρά την άνοδο των τελευταίων ημερών η μετοχή υποχωρεί οριακά. Κατοχυρώνονται κέρδη, λογικότατη η κίνηση, αλλά φαίνεται πως υπάρχουν καλοί αγοραστές. Άλλωστε ο ισολογισμός είναι ισχυρός.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης