Η απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία: Ακόμα μία αδόκιμη προσπάθεια παραποίησης της ιστορίας

Η απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία: Ακόμα μία αδόκιμη προσπάθεια παραποίησης της ιστορίας
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απαντά στην επίθεση της Τουρκίας με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων
Για «παραποίηση της Ιστορίας» κατηγορεί η Αθήνα την Άγκυρα απαντώντας στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία Ποντίων.
«Η ιστορική αλήθεια, η αυτοκριτική και η εγκατάλειψη του αναθεωρητισμού, αποτελούν προϋποθέσεις για τον καλόπιστο διάλογο και την καταπολέμηση των ακροτήτων του εθνικισμού, για τη συμφιλίωση των λαών και των κρατών και την ειρηνική συμπόρευσή τους» τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει: «Αυτή την πολιτική στάση επέλεξε ο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν πρότεινε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ως υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης.
Και αυτό παραμένει σημαντικό κομμάτι της βαρυσήμαντης παρακαταθήκης που άφησε πίσω του ο μεγάλος Έλληνας πολιτικός, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και πέραν αυτών.
Αντιθέτως, η Τουρκία επιλέγει να προβεί για ακόμη μια φορά σε μια αδόκιμη προσπάθεια παραποίησης της Ιστορίας, αγνοώντας ότι οφείλει, όπως όλοι μας, να αναγνωρίζει την ιστορική αλήθεια.
Όλοι πρέπει να συμβιβάζονται με την ιστορία τους ώστε γεγονότα όπως η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS