Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Σκοπός μας στα τέλη του 2020 να κάνουμε τη θετική έκπληξη στην οικονομία

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Σκοπός μας στα τέλη του 2020 να κάνουμε τη θετική έκπληξη στην οικονομία
Σημαντική η σημερινή ημέρα, συμβολίζει την έναρξη της δεύτερης φάσης της μάχης κατά του κορωνοϊού είπε ο κ.Γεωργιάδης
Τη θέση ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι στα τέλη του 2020 η Ελλάδα να πετύχει τη θετική έκπληξη και στην οικονομία διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης εν αναμονή των σημερινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού για τη στήριξη του τουρισμού, της εργασίας και της οικονομίας.
«Η σημερινή είναι μια σημαντική μέρα για μας.
Συμβολίζει την έναρξη της δεύτερης φάσης αυτή της μάχης που μας οδήγησε ο κορωνοϊός.
Η φάση της αντιμετώπισης των σοβαρών οικονομικών επιπτώσεων» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αν θα ανακοινωθεί σήμερα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 11%.
«Σήμερα όλα τα συναρμόδια υπουργεία θα παρουσιάσουμε τα άμεσα σχέδιά μας για την ενίσχυση της οικονομίας, για να ξέρουν όλοι ότι υπάρχει σχέδιο, με αρχή, μέση και τέλος (…)
Είμαι γενικά πολύ υπέρ της μείωσης των φόρων.
Οι φόροι πρέπει να μειώνονται για να δίνεται χώρος στην Οικονομία.
Από την άλλη όμως αντιλαμβάνομαι πάντα τις ενστάσεις του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών που λέει ότι οι φόροι πρέπει να μειώνονται αλλά χωρίς να διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία» είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα της εστίασης νωρίτερα από τις 25 Μαΐου.
«Δεν υπάρχει αλλαγή.
Δευτέρα θα ανοίξουν.
Όλα να γίνουν με τάξη και ασφάλεια» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος σχετικά με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν χρειάζεται καμία νέα πολιτική νομιμοποίηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης