Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ενεργειακή ώθηση έλαβε ο γενικός δείκτης, αδύναμες οι τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ενεργειακή ώθηση έλαβε ο γενικός δείκτης, αδύναμες οι τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Είχε μία μεταβλητότητα στο ξεκίνημα αλλά βρήκε στη συνέχεια τα πατήματά της και έδωσε μία καλή κίνηση με πρωταγωνιστές τίτλους εκτός τραπεζικού κλάδου. Πάλι δηλαδή στις γνωστές στηρίχθηκε η άνοδος. Καλός και ο τζίρος σε σύγκριση με άλλες συνεδριάσεις, αλλά όχι αυτός που θα έπρεπε. Εκεί βέβαια που έχουν φτάσει και κάποιες τιμές όσο όγκο και να κάνουν τζίρο δε φτιάχνουν.

Τελικά η αγορά έκλεισε με άνοδο 1,56% και στις 610,52 μονάδες με καλό τζίρο 59,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων σε πακέτα 2,4 εκατ. ευρώ. Ανοδικές τάσεις κατέγραφαν και οι διεθνείς αγορές.

ΤΕΝΕΡΓ-ΔΕΗ: Αρκετές μετοχές τράβηξαν σήμερα τα επενδυτικά βλέμματα αλλά νομίζουμε πως δύο ξεχώρισαν. Η Τέρνα Ενεργειακή για τα νέα ιστορικά υψηλά της και η ΔΕΗ. Η στήλη δεν παρακολουθεί την πρώτη, αλλά εσχάτως παρακολουθεί τη δεύτερη λόγω κυρίως συμπεριφοράς της στο ταμπλό και βελτίωση αποτίμησης έναντι αυτής που είχε πριν μερικούς μήνες.

Ωστόσο, οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο και στην Τέρνα Ενεργειακή, αφού η πορεία της μετοχής είναι εξαιρετική ειδικά μέσα στην κρίση. Θεωρείται αμυντική μετοχή, δηλαδή δεν επηρεάζεται από την κρίση ενώ θα προχωρήσει και πιο γρήγορα τις επενδύσεις ώστε να φτάσει την εγκατεστημένη ισχύ στα 2.000 MW. Η στήλη επειδή προτιμάει εταιρείες με χαμηλό δανεισμό δεν την έχει στο focus list, αλλά την πορεία της στο ταμπλό φυσικά και τη σχολιάζει.

Η ΔΕΗ έκλεισε στα 2,86 ευρώ με άνοδο 8,42% και οριακά χαμηλότερα από τον κινητό των 200 ημερών (εκθετικό). Η Τέρνα Ενεργειακή έκλεισε στα 9,20 ευρώ με άνοδο 4,66%.

ΤΙΤΑΝ: Ήταν λίγο πρόκληση η τιμή που έφτασε και η πορεία της σήμερα μάλλον δείχνει πως τα χαρτιά που θα βγουν λόγω MSCI ίσως να έχουν απορροφηθεί ή να μη βγουν σε τιμές πιο χαμηλές. Στα 10,88 ευρώ και στο +4,62%.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Συνεχίζει και αυτή ανοδικά αφού ευνοείται από την Τέρνα Ενεργειακή. Στο +4,67% και στα 6,28 ευρώ.

JUMBO: Εδώ και μέρες έχει δείξει τις διαθέσεις της.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Να έχει τέτοια άνοδο το ΧΑ και να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Κρίμα, αλλά καλά κάνουμε και δεν τις παρακολουθούμε εδώ και χρόνια. Να είναι τώρα ο γενικός δείκτης στο +1,85% και να πηγαίνει η Εθνική στο -3%.

ΛΥΚΟΣ: Κάποιοι φαίνεται θα πρόσεξαν τη μεγάλη αύξηση στα άυλα (πελατειακές σχέσεις) λόγω των πρόσφατων επενδύσεων. Μας προβληματίζουν και εμάς. Πιέσεις στη μετοχή με καλό όγκο για τα δεδομένα της. Στα 1,0750 ευρώ και στο -1,38%.

AUTOHELLAS: Κάποια στιγμή θα τελειώσουν και οι πωλήσεις εδώ και πιστεύουμε πως θα πάρει ανάσα η μετοχή.

EUROMEDICA: Βγάζει αποτελέσματα, αυτά που χρωστούσε, με μεγάλη καθυστέρηση δηλαδή, αλλά ο ορκωτός επιμένει σε όλη τη σειρά αυτών των αποτελεσμάτων να δηλώνει αδυναμία έκφρασης γνώμης.

ΕΛΠΕ-ΜΟTOR OIL: Καλή πορεία και από τις δύο εταιρείες. Άλλωστε ανεβαίνει σημαντικά και η τιμή του πετρελαίου το τελευταίο διάστημα και με το άνοιγμα των οικονομιών δεν προβλέπεται να δούμε πάλι τιμές που έφτασαν να είναι ακόμα και αρνητικές.

Άρα οι μεγάλες απώλειες που είχαν τα ΕΛΠΕ στο πρώτο τρίμηνο από την αποτίμηση θα αλλάξουν σε κέρδη. Το ίδιο ισχύει και για τη ΜΟΗ. Το θέμα βέβαια είναι στην κατανάλωση και όχι στην αποτίμηση.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Πώληση στα 1,60 ευρώ με μηχανάκι αλλά και στημένες μεγάλες πωλήσεις λίγο πιο πάνω. Ο πωλητής δείχνει μεγάλος. Για να δούμε αν θα κλείσει το gap.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης