Τελευταία Νέα
Διεθνή

Riksbank: Η Σουηδία αντιστάθηκε στο lockdown, αλλά οι τράπεζες είναι ευάλωτες σε πιστωτικές απώλειες

Riksbank: Η Σουηδία αντιστάθηκε στο lockdown, αλλά οι τράπεζες είναι ευάλωτες σε πιστωτικές απώλειες
Σύμφωνα με τη Riksbank, εάν η κρίση του κορωνοϊού παραταθεί, οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα θα αυξηθούν
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Σουηδίας αντιστάθηκε στην επιβολή lockdown για την πανδημία του κορωνοϊού, η Riksbank προειδοποιεί ότι οι τράπεζες της χώρας παραμένουν ευάλωτες στις πιστωτικές απώλειες.
«Πολλές σουηδικές εταιρείες έχουν δει απότομη υποχώρηση στα έσοδα τους και κατά συνέπεια αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην κάλυψη των εξόδων τους» επισημαίνει η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας στην έκθεση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για το 2020.
«Αυτό επηρεάζει τόσο την οικονομική ανάπτυξη όσο και την ανεργία και υπάρχει κίνδυνος η κρίση να εξαπλωθεί στον τραπεζικό τομέα με τη μορφή των πιστωτική απωλειών.
Όπως συνέβη σε άλλες χώρες, η κρίση έχει οδηγήσει στην επιδείνωση της λειτουργικότητας των σουηδικών χρηματοοικονομικών αγορών» επισημαίνει η Riksbank.
Σύμφωνα με τη Riksbank ενώ το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Σουηδίας λειτούργησε ικανοποιητικά προς το παρόν, εάν η κρίση του κορωνοϊού παραταθεί, οι κίνδυνοι για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα θα αυξηθούν.
«Χωρίς περαιτέρω μέτρα οικονομικής πολιτικής, οι πιστωτικές απώλειες στον τραπεζικό τομέα κινδυνεύουν να αυξηθούν σε τέτοιο βαθμό ώστε οι τράπεζες να έχουν προβλήματα στη διατήρηση της προσφοράς πιστώσεων», ανέφερε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης