Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων διεθνώς το τελευταίο 24ωρο - Ανησυχία για τις φτωχές χώρες

ΠΟΥ: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων διεθνώς το τελευταίο 24ωρο - Ανησυχία για τις φτωχές χώρες
Έχουμε να διανύσουμε ακόμη πολύ δρόμο σε αυτή την πανδημία, τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Tendros Adhanom Ghebreyesus
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε ανησυχία σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου για τον αυξανόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε φτωχές χώρες, καθώς ακόμη πολλά πλούσια κράτη έχουν αρχίσει να βγαίνουν από το lockdown.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 106.000 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο – τα περισσότερα που έχουν εντοπιστεί μέσα σε μια μέρα από την αρχή της πανδημίας.
«Έχουμε να διανύσουμε ακόμη πολύ δρόμο σε αυτή την πανδημία», τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Tendros Adhanom Ghebreyesus στην τακτική συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι σχεδόν τα 2/3 των νέων κρουσμάτων καταγράφηκαν σε μόλις τέσσερις χώρες.
«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για την αύξηση των κρουσμάτων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος», σημείωσε.
«Θα φτάσουμε σύντομα στο τραγικό ορόσημο των 5 εκατομμυρίων κρουσμάτων», ανέφερε από την πλευρά του ο Michael Ryan, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος Εκτάκτων Υγειονομικών Καταστάσεων του ΠΟΥ.
Ο ΠΟΥ δέχεται τα πυρά του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, ο οποίος κατηγορεί τον Οργανισμό για κακοδιαχείριση του ξεσπάσματος της πανδημίας και ότι ευνοεί την Κίνα.
Αυτή την εβδομάδα ο Trump απείλησε να αποσυρθεί από τον ΠΟΥ και να διακόψει μόνιμα τη χρηματοδότηση.
Ο Tendros επιβεβαίωσε ότι έλαβε επιστολή από τον Trump, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.
«Η απάντηση είναι απλά ότι έχουμε λάβει την επιστολή και την εξετάζουμε», είπε.
Σε σχόλια που ενδέχεται ενοχλήσουν περαιτέρω τον Trump, ο Ryan είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης - φάρμακο για την ελονοσία - εκτός από τις παθήσεις που έχει αποδειχθεί ότι θεραπεύει.
Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε την Δευτέρα ότι παίρνει υδροξυχλωροκίνη για να προστατευτεί από τον κορωνοϊό.
Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού παράλληλα τόνισε δεσμευμένος στη λογοδοσία.
Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε μια επανεξέταση της αντίδρασης στην πανδημία, η οποία εμφανίστηκε στην Κίνα στα τέλη του περασμένου έτους.
«Το είπα επανειλημμένως ότι ο ΠΟΥ ζητά λογοδοσία περισσότερο από οποιονδήποτε.
Πρέπει να γίνει και όταν τελειώσει πρέπει να είναι ολοκληρωμένη», είπε για την επανεξέταση, ενώ αρνήθηκε να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για την εκκίνησή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης