Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι 3+2 λόγοι πίσω από το ράλι της ΔΕΗ – Κέρδη 17% στο τριήμερο και 85% από τα χαμηλά της

tags :
Οι 3+2 λόγοι πίσω από το ράλι της ΔΕΗ – Κέρδη 17% στο τριήμερο και 85% από τα χαμηλά της
Τεχνικά η μετοχή δοκιμάζει τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών που είναι στα 2,87 ευρώ και εκεί θα κριθεί η πορεία της
Εθελουσία, πώληση ΔΕΔΔΗΕ, ομολογιακό και βελτίωση αποτελεσμάτων «κρύβονται» πίσω από την άνοδο της ΔΕΗ στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις.
Οι πληροφορίες για ισχυρό ενδιαφέρον στην εθελουσία των 1000 εργαζομένων αναμένεται να βελτιώσει μεσοπρόθεσμα το εργατικό κόστος της ΔΕΗ, ενώ το προσωπικό λόγω κλεισίματος λιγνιτικών αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω είτε με μετατάξεις στο δημόσιο ή νέα εθελουσία.
Η ΔΕΗ προσφέρει bonus 20 χιλ. ευρώ συν τις 15 χιλ. ευρώ που έχει δικαίωμα να εισπράξει ο κάθε εργαζόμενος ως προβλεπόμενη αποζημίωση.
Η πρόσληψη της Goldman Sachs ως συμβούλου ιδιωτικοποίησης για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ δείχνει πως έρχεται πιο κοντά η ιδιωτικοποίηση παρά τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία.
Πληροφορίες αναφέρουν πως και το ομολογιακό δάνειο δεν έχει φύγει από το τραπέζι και ίσως δούμε να ξεκινάει τους επόμενους μήνες.
Η μετοχή αντιδρά θετικά στην παραπάνω δημοσιογραφία και στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις έχει άνοδο 17% ενώ θα πρέπει να τονιστεί πως η αρχή είχε γίνει με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρήσης, όπου οι ζημιές λόγω απομειώσεων ήταν μεγάλες, αλλά φάνηκε στο τέταρτο τρίμηνο πως τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση αποδίδουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές είναι μεταξύ των αγοραστών και δεν αποκλείεται σύμφωνα με κάποια στελέχη της αγοράς, η μετοχή να καταγράφει άνοδο και λόγω κλεισίματος ανοικτών θέσεων.
Τεχνικά η μετοχή έχει οριακά πάνω από το χθεσινό κλείσιμο τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών στα 2,87 ευρώ και εκεί θα κριθεί η πορεία της, καθώς σε περίπτωση ανοδικής διαφυγής η τιμή της μετοχής θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 3 ευρώ και να κινηθεί προς τα 3,30 ευρώ.
Περίπου στο ίδιο σημείο  με τον 200άρη είναι και ο αντίστοιχος κινητός των 100 ημερών.  
Αδυναμία υπέρβασης θα μπορούσε να οδηγήσει την τιμή προς τα 2,55 ευρώ που είναι ο κινητός των 30 ημερών.
Υπενθυμίζεται πως το Fund Lansdowne έχει ανοικτή θέση 1,7% με τελευταία ενημέρωση στις 12/5.
Τότε μείωσε λίγο τη θέση από το 1,72% στο 1,70%.
Ωστόσο από 21/2 έως 9/3 είχε κάνει πωλήσεις με αποτέλεσμα να την ανεβάσει από το 1,60% στο 1,72%.
Τότε η μετοχή είχε κινηθεί έντονα πτωτικά από τα 4,11 ευρώ στα 2 ευρώ.
Το fund είναι αρκετά «πιστό» στη θέση short που έχει την οποία είχε δημοσιεύσει για πρώτη φορά στις 29/11/2017 με 0,53% και την έφτασε στο 1,50% στις 5/10/18.
Σε αυτό το διάστημα η μετοχή είχε κινηθεί μεταξύ 3,30 ευρώ (υψηλότερη τιμή) και 1,25 ευρώ (χαμηλότερη).

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης