Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα μεγάλη εστία του κορωνοϊού το Περού – Πάνω από 3.000 οι νεκροί

tags :
Νέα μεγάλη εστία του κορωνοϊού το Περού – Πάνω από 3.000 οι νεκροί
Έχουν τριπλασιαστεί οι θάνατοι και τα κρούσματα από τα τέλη Απριλίου
Σε μια ακόμα μεγάλη εστία διασποράς του κορωνοϊού εξελίσσεται το Περού, το οποίο είναι η δεύτερη πιο πληγείσα χώρα στη Λατινική Αμερική μετά τη Βραζιλία.
Οι θάνατοι ανέρχονται σε 3.024 και τα κρούσματα σε 104.020, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως θύματα και κρούσματα έχουν τριπλασιαστεί από τα τέλη Απριλίου.
Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο κρούσμα στο Περού καταγράφηκε στις 6 Μαρτίου ενώ ήδη υπάρχουν αναφορές πως το σύστημα υγείας της έχει πλέον υποστεί κορεσμό και τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης, εξαιτίας της ανεπάρκειας μέσων ατομικής προστασίας.
Ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται ανέρχεται σε 7.533, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν σταματά να καταγγέλλει τις δραματικές ελλείψεις μέσων ατομικής προστασίας, εξοπλισμού και φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.
Είναι μάλιστα δραματικές οι περιγραφές νοσηλευτών και γιατρών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως πολλοί ασθενείς πεθαίνουν σε καρέκλες και αμαξίδια.
Το Περού είναι μετά τη Βραζιλία, η πιο πληττόμενη χώρα από τον κορωνοϊό στη Λατινική Αμερική, η οποία έχει εξελιχθεί στη νέα μεγάλη εστία της πανδημίας.
Η Λατινική Αμερική ξεπέρασε αυτήν την εβδομάδα σε κρούσματα τόσο τις ΗΠΑ όσο και την Ευρώπη, καθώς κατέγραψε περίπου το ένα τρίτο των 91.000 κρουσμάτων που αναφέρθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης