Γώγος (λοιμωξιολόγος): Να ετοιμαστούν τα νησιά για το ενδεχόμενο κρουσμάτων από τουρίστες

Γώγος (λοιμωξιολόγος): Να ετοιμαστούν τα νησιά για το ενδεχόμενο κρουσμάτων από τουρίστες
Δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό, είναι απλά σε ύφεση υποστήριξε ο κ.Γώγος
Την ανάγκη να ετοιμαστούν τα ελληνικά νησιά προκειμένου να διαχειριστούν το ενδεχόμενο θετικών στον κορωνοϊό τουριστών επεσήμανε ο καθηγητής παθολογίας - λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.
«Μερικά νησιά είναι έτοιμα, ειδικά τα μεγάλα.
Τα υπόλοιπα χρειάζονται αναπροσαρμογή, χρειάζεται κάποια διαδικασία να προετοιμαστούν ώστε τα μεγάλα κέντρα υγείας να στελεχωθούν, να υπάρχουν γρήγορα τέστ σε περίπτωση κρουσμάτων και κυρίως να υπάρχει δυνατότητα αερομεταφορών ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γώγος.
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί η Ελλάδα θα φορτωθεί με πολύ τουρισμό και θα παρακολουθείται με κιάλια αυτή την εποχή» τόνισε ο κ.Γώγος, ο οποίος πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του ιού στην Ελλάδα.
«Πολλές κλινικές covid μένουν χωρίς ασθενείς.
Mετά από 74 ημέρες με δραματικές συνθήκες έχουμε μόνο έναν ασθενή στην Πάτρα» υποστήριξε ο κ.Γώγος, αναφέροντας πάντως πως δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τον κορωνοϊό.
«Είναι απλά σε ύφεση όπως έχει ύφεση και όλη η ΕΕ.
Υπάρχουν όμως ακόμα κρούσματα και γι αυτό είμαστε σε επιφυλακή» τόνισε ο κ.Γώγος, ο οποίος σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και τις διφορούμενες απόψεις, ανέφερε πως «αυτή την στιγμή δεν είναι αδήριτη ανάγκη και γι' αυτό υπάρχουν πολλές απόψεις».
«Έχει σημασία το πόσο σημαντικό είναι αυτό και το πόσο επιδημιολογικό βάρος έχει» υπογράμμισε ο κ.Γώγος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS