Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Fourlis: Το lockdown απογείωσε τις πωλήσεις μέσω internet – Θετικά σημάδια μετά την άρση

tags :
Fourlis: Το lockdown απογείωσε τις πωλήσεις μέσω internet – Θετικά σημάδια μετά την άρση
Σημαντική αύξηση των πωλήσεων καταγράφεται τις πρώτες μέρες μετά το άνοιγμα των καταστημάτων 
Εντυπωσιακή αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου της Fourlis και ειδικά του κλάδου Ιntersport με τον Aπρίλιο να καταγράφεται αύξηση έως 7 φορές μεγαλύτερη έναντι του περσινού διαστήματος.
Λόγω του lockdown οι πωλήσεις e-commerce της Fourlis είχαν εντυπωσιακή βελτίωση αλλά η τάση αυτή διατηρείται και τις πρώτες μέρες μετά την άρση των περιορισμών και την επαναλειτουργία των καταστημάτων.
Ωστόσο στις πρώτες μέρες λειτουργίας των καταστημάτων Intersport η αύξηση είναι της τάξης του 25% και των ΙΚΕΑ 15%.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της Fourlis παρατηρείται αλλαγή στις καταναλωτικές συνήθειες με τους καταναλωτές να ξοδεύουν λιγότερα σε διασκέδαση διακοπές και περισσότερα σε είδη σπιτιού για παράδειγμα.
Ωστόσο, περιμένει να δει αν αυτή η τάση θα διατηρηθεί και στους επόμενους μήνες.
Η διοίκηση άλλαξε τις προτεραιότητές της με την πανδημία.
Έβαλε στόχο να μεγιστοποιήσει τις πωλήσεις e-commerce και έχει ήδη καταφέρει μία συνολική μεγάλη αύξηση μέχρι και τα μέσα Μαΐου με τα στοιχεία μετά το άνοιγμα να δείχνουν αύξηση 2,5-3 φορές στα ΙΚΕΑ και περίπου τόσο και στα Intersport..
Πωλήσεις e-commerce ξεκίνησαν σε Κύπρο και Τουρκία και από 15/6 ξεκινούν σε Ρουμανία και Βουλγαρία.
Η διοίκηση εστίασε στις ταμειακές ροές και στη βελτίωση της ρευστότητας.
Επικοινώνησε με τις τράπεζες και αύξησε το ταμείο της.
Επικοινώνησε με όλους τους προμηθευτές και κατάφερε να βελτιώσει τους όρους πληρωμής.
Από 37 μέρες που ήταν ο χρόνος πληρωμής των παραγγελιών ΙΚΕΑ πήγε 150 μέρες και ανάλογες συμφωνίες πέτυχε με Adidas και Nike.
«Έτσι αναβάλουμε τις πληρωμές και έχουμε μία μεγάλη ανακούφιση αναφορικά με το ταμείο μας», ανέφερε ο κ.Πεταλάς, διευθύνων σύμβουλος της Fourlis.
Μαζί με μειώσεις στα ενοίκια, αναβολές πληρωμής φόρων και εισφορών κ.α. κατάφερε να μειώσει σημαντικά τα κόστη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.
Το μεσαίου μεγέθους ΙΚΕΑ στη Βάρνα της Βουλγαρίας αναμένεται να δώσει ενθαρρυντικά μηνύματα με τη διοίκηση να περιμένει τετραπλάσιες πωλήσεις.
Επιπλέον ένα mini IKEA 2.000τ.μ ετοιμάζεται στον Πειραιά.
Για το 2020 οι κεφαλαιουχικές δαπάνες αναμένονται στα 18 εκατ. ευρώ, ενώ η διοίκηση θα προτείνει στη γενική συνέλευση τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2019, αλλά θα συνεχίσει τις αγορές ιδίων μετοχών.
Αναφορικά με την ΑΕΕΑΠ, σημειώθηκε πως υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις λόγω του lockdown, αλλά η πρόθεση να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του έτους και να γίνουν και οι απαραίτητες αποτιμήσεις παραμένει σε ισχύ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης