ΧΑ: Επιλεκτικές τοποθετήσεις και το βλέμμα στο εξωτερικό – Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Επιλεκτικές τοποθετήσεις και το βλέμμα στο εξωτερικό – Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές
Η αδυναμία των τραπεζών επηρεάζει τη συνολική πορεία της αγοράς, αφού το βάρος της ανάκαμψης το σηκώνουν επιλεγμένα μη τραπεζικά χαρτιά
Εταιρικά αποτελέσματα και προοπτικές για την πορεία μετά την άρση των περιορισμών θα τραβούν τα επενδυτικά βλέμματα και θα οδηγούν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Ήδη καταγράφεται σημαντική άνοδος σε μετοχές που δεν επηρεάζονται ή που έχουν καλή ρευστότητα και μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση.
Από την άλλη μετοχές που επηρεάζονται σημαντικά δέχονται πιέσεις.
Στο ΧΑ αναμένεται διόρθωση σήμερα λόγω του κλίματος που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού, σημειώνουν οι αναλυτές.
Η Fourlis, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη και σημείωσε πως οι πωλήσεις πάνε καλά στις πρώτες μέρες μετά την άρση των μέτρων, ενώ κατά τη διάρκεια του lockdown οι πωλήσεις μέσω internet εκτινάχθηκαν.
Η ΔΕΗ λόγω των πρόσφατων εξελίξεων έχει καταγράψει ράλι 17% σε τρεις μέρες και θα παραμείνει στο επίκεντρο, ενώ και το ύψος της κρατικής ενίσχυσης της Aegean και ο τρόπος που θα δοθεί θα καθορίσουν το μέλλον της μετοχής.
Η αδυναμία των τραπεζών επηρεάζει τη συνολική πορεία της αγοράς, αφού το βάρος της ανάκαμψης το σηκώνουν επιλεγμένα μη τραπεζικά χαρτιά.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε οι ελληνικές μετοχές να κινηθούν χαμηλότερα λόγω της μη υποστηρικτικής ψυχολογίας στις διεθνείς αγορές λόγω της χειροτέρευσης των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να παραμείνει πάνω από τις 600 μονάδες.

Beta
Μία συνέχιση της χθεσινής κίνησης αναμένεται σήμερα καθώς η αισιοδοξία δίνει ώθηση στις ξένες αγορές.
Η Moody’s ίσως φέρει κάποιο ενδιαφέρον στον τραπεζικό κλάδο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

BREAKING NEWS