Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Θέλει να συνεχίσει υψηλότερα, συμβάλλουν οι τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Θέλει να συνεχίσει υψηλότερα, συμβάλλουν οι τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Συσσώρευση δείχνει το ξεκίνημα με τις ευρωπαϊκές αγορές να καταγράφουν απώλειες. Το βλέμμα είναι στις τράπεζες και το ερώτημα είναι αν μπορούν να βοηθήσουν την αγορά, ή τα επιλεγμένα μη τραπεζικά βαριά χαρτιά θα συνεχίσουν να σηκώνουν το βάρος της αντίδρασης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οριακή άνοδος στο ξεκίνημα για το δείκτη και με μεικτές τάσεις στις συστημικές. Οι μισές με οριακές απώλειες, οι άλλες μισές με μικρή άνοδο.

COCA COLA: Υποχωρεί 1,8% στο ξεκίνημα και επηρεάσει την αγορά.

ΤΙΤΑΝ: Μετά τη χθεσινή αντίδραση κινείται σταθεροποιητικά στια πρώτα λεπτά και με καλό όγκο και καλούς αγοραστές.

ΔΕΗ: Δίνει μάχη σήμερα με τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών. Αρκετοί οι λόγοι που έχουν οδηγήσει σε άνοδο τη μετοχή το τελευταίο διάστημα. Μέχρι χθες είχε απώλειες 30% από την αρχή του έτους με τον Γ.Δ. να υποχωρεί 33% στο ίδιο διάστημα. Σήμερα ξεκίνησε με διαθέσεις συσσώρευσης αλλά κοιτάζει υψηλότερα.
Image
REVOIL: Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και μάλιστα οι προοπτικές για το 2020 δεν έχουν κάποια σχέση με άλλες εταιρείες. Το 2019 μείωσε πωλήσεις στα 700,29 εκατ. ευρώ από 719,63 εκατ. ευρώ αλλά αύξησε τα EBITDA στα 10,49 εκατ. ευρώ από 7,61 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 3 εκατ. ευρώ από 1,46 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δανεισμός μειώθηκε στα 36,1 εκατ. ευρώ από 40,3 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης net debt/EBITDA υποχώρησε στις 3,27 φορές. Σημειώστε πως λόγω του lockdown sτον χώρο των καυσίμων τα μέτρα οδήγησαν σε σημαντική μείωση της ζήτησης σε καύσιμα κίνησης, ενώ οι πολύ χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης υπερδιπλασίασαν τις πωλήσεις αντισταθμίζοντας σε κάποιο βαθμό τις απώλειες στα καύσιμα.

Παρακολουθούμε την εισηγμένη πολλά χρόνια και βλέπουμε πως ξεπέρασε την κρίση με την ποντοπόρο ναυτιλία και επανέρχεται με νέα δυναμική. Η διοίκηση ξέρει καλά τη δουλειά της και έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής.

ΙΑΣΩ: Θα δώσει μέρισμα 0,04 ευρώ ανά μετοχή ή 0,038 ευρώ ανά μετοχή καθαρό μετά την αφαίρεση του φόρου. Στις 12/6 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το σχετικό δικαίωμα.

ΟΤΕ: Επαναγοράζει και ομόλογα. Όταν έχεις την οικονομική δυνατότητα αυτό κάνεις σε τέτοιες εποχές. Καλή η συμπεριφορά της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις και κρατιέται πάνω από τα 12,30 ευρώ, έχοντας κάνει μία σημαντική κίνηση εσχάτως.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με όγκο 25 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά. Χθες είχε μεγάλο πωλητή πάνω από τα 1,60 ευρώ. Σήμερα ο πωλητής είναι στα 1,65 ευρώ αλλά οι αγοραστές περιμένουν λίγο κάτω από τα 1,60 ευρώ, γιατί μάλλον πιστεύουν πως δεν τελείωσε.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Προσπαθεί να βρεθεί πάνω από τα 3 ευρώ εδώ και μέρες χωρίς ωστόσο να το έχει καταφέρει. Στα 2,99 ευρώ με χαμηλό όγκο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Χωρίς μεγάλο όγκο υποχωρεί άνω του 2% με τους αγοραστές να βγαίνουν λίγο υψηλότερα.

FOURLIS: Εντυπωσιακά τα όσα ανέφερε χθες η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη για την πορεία των ηλεκτρονικών πωλήσεων αλλά και για τις πωλήσεις στα καταστήματα μετά την επαναλειτουργία τους. Καλή η ρευστότητα, έκανε καλές κινήσεις συγκράτησης του κόστους και συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα. Θα ανοίξει μικρό ΙΚΕΑ στον Πειραιά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης