Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σε νέα χαμηλά 3 ετών η Autohellas – Υποχωρεί 10% με υψηλό όγκο συναλλαγών

tags :
Σε νέα χαμηλά 3 ετών η Autohellas – Υποχωρεί 10% με υψηλό όγκο συναλλαγών
Η μετοχή υποχωρεί για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση και στις τελευταίες 7 συνεδριάσεις έχει 6 πτωτικές με αποτέλεσμα να χάνει από την αρχή του έτους άνω του 50%
Νέο κύμα ρευστοποιήσεων εκδηλώνεται σήμερα στη μετοχή της Autohellas με τη μετοχή να υποχωρεί σε νέα χαμηλά και μάλιστα 3 ετών.
Ο τίτλος βρίσκεται χαμηλότερα και από τα 3,70 ευρώ που έγραψε μέσα στην κρίση όταν ο γενικός δείκτης υποχωρούσε στις 470 μονάδες.
Σήμερα βρίσκεται στα 3,45 ευρώ με απώλειες άνω του 10% και όγκο 500 χιλ. τεμάχια μετά από κάτι παραπάνω από 3 ώρες συναλλαγών.
Έχει γράψει χαμηλό στα 3,45 ευρώ και υψηλό στα 3,88 ευρώ.
Η αποτίμηση έχει υποχωρήσει στα 168 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή υποχωρεί για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση και στις τελευταίες 7 συνεδριάσεις έχει 6 πτωτικές με αποτέλεσμα να χάνει από την αρχή του έτους άνω του 50%.
Η εισηγμένη επηρεάζεται από τη μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων λόγω του lockdown αλλά και από την αναμενόμενη μείωση των τουριστικών αφίξεων η οποία θα πιέσει τα έσοδα στις βραχυχρόνιες μισθώσεις.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό χρήσης 2019 η καθαρή θέση ήταν στα 294,1 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 622,9 εκατ. ευρώ, ενώ είχε ταμειακά διαθέσιμα
40,1 εκατ. ευρώ.
Από τις υποχρεώσεις σε δάνεια ήταν τα 457,1 εκατ. ευρώ από τα οποία 132 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμα.
Τα EBITDA είχαν ανέλθει στα 157,3 εκατ. ευρώ από 148,9 εκατ. ευρώ το 2018.
Image
Τέλος σημειώνεται πως λόγω της συμμετοχής της Autohellas στο μετοχικό κεφάλαιο της Aegean, και η πτώση που καταγράφει και η αεροπορική εταιρεία, αναμένεται επίδραση στο ύψος της καθαρής θέσης.
Η εισηγμένη αναφέρει στον ισολογισμό χρήσης 2019: Κατά τους πρώτους μήνες του 2020, η αγορά παρουσιάζει έντονη μεταβλητότητα παγκοσμίως, κάτι που δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και την ελληνική αγορά.
Η έντονη μεταβλητότητα στις τιμές των μετοχών επηρεάζει τα στοιχεία ενεργητικού της εταιρείας, ως συνέπεια της έντονης μεταβολής που παρουσιάζει η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου Α.Ε.
Κατά την έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων η αποτίμηση της συμμετοχής της Εταιρείας στην Αεροπορία Αιγαίου Α.Ε. ανέρχεται σε 31,9 εκατ. ευρώ, συνεπώς η Καθαρά Θέση της Εταιρείας και του Ομίλου επηρεάζονται αρνητικά κατά 38,7 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης