Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ): Καθυστερημένα, ανεπαρκή και συντηρητικά τα κυβερνητικά μέτρα

Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ): Καθυστερημένα, ανεπαρκή και συντηρητικά τα κυβερνητικά μέτρα
Το ΚΙΝΑΛ έχει παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση για την επιδότηση της εργασίας είπε η κα.Γεννηματά
Καθυστερημένα, ανεπαρκή και συντηρητικά χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας, της εργασίας και του τουρισμού η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
«Δυστυχώς η κυβέρνηση έρχεται με μέτρα καθυστερημένα, ανεπαρκή και συντηρητικά.
Έχουμε μιλήσει διεξοδικά για το ενδιάμεσο πρόγραμμά μας, για το πώς θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι πρέπει να στηριχθεί ο τουρισμός και συνολικότερα σημαντικοί κλάδοι της ελληνικής οικονομίας για να κρατήσουμε τώρα ζωντανή την παραγωγική βάση της χώρας, γιατί αν τώρα καταρρεύσουν το κόστος της ανόρθωσης θα είναι πάρα πολύ δύσκολο.
Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ ευκολότερο να μαζέψουμε ότι μπορούμε, να το σταθεροποιήσουμε τώρα παρά να χτίζουμε μετά πάνω σε ερείπια» είπε μιλώντας στο Real Fm η κα.Γεννηματά.
«Το Κίνημα Αλλαγής έχει παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση για την επιδότηση εργασίας, απολύτως κοστολογημένη.
Το πρόγραμμα της κυβέρνησης έχει μεγάλη διαφορά από αυτό που πιστεύουμε ότι πρέπει να εφαρμοστεί.
Η επιδότηση εργασίας έτσι όπως την προτείνει η κυβέρνηση συνοδεύεται από μείωση αποδοχών των εργαζομένων περίπου κατά 20% και συνδέεται με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Αυτό θεωρούμε εμείς ότι είναι πραγματικά σε βάρος των εργαζομένων.
Έρχεται να καθιερώσει μέσα από την κρίση της πανδημίας τη μερική απασχόληση, τις ελαστικές μορφές.
Στην πραγματικότητα το κόστος αυτής της κρίσης μεταβιβάζεται στους εργαζόμενους και μάλιστα με διπλό τρόπο» υποστήριξε η κα.Γεννηματά.
Όπως είπε, «γνωρίζουμε όλοι πάρα πολύ καλά ότι το ύψος της ύφεσης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το τι θα μπορέσουμε να σώσουμε από τον τουρισμό φέτος».
«Αυτά που ανακοινώνει η κυβέρνηση δεν επαρκούν, δεν δίνουν κίνητρα για να ανοίξουν περισσότερες επιχειρήσεις, να μπορέσουμε να έχουμε έσοδα και να υπάρξουν και θέσεις εργασίας, να διασωθούν κάποιες θέσεις εργασίας.
Εμείς θέλαμε γενναία μέτρα για τον τουρισμό, όπως η μείωση της προκαταβολής φόρου» είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης