Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντικές απώλειες για το πετρέλαιο λόγω Κίνας, στα 32,7 δολ. ή -3,5% το αμερικανικό WTI - Το Brent στα 34,9 δολ.

Σημαντικές απώλειες για το πετρέλαιο λόγω Κίνας, στα 32,7 δολ. ή -3,5% το αμερικανικό WTI - Το Brent στα 34,9 δολ.
Η κυβέρνηση της Κίνας απέσυρε τους στόχους της για την ανάπτυξη το 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού
(upd3) Πιέσεις δέχεται σήμερα Παρασκευή 22 Μαΐου το πετρέλαιο, το οποίο απομακρύνεται από τα υψηλά δύο μηνών, μετά την απόφαση της Κίνας να αποσύρει τους στόχους ανάπτυξης για το 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε νέες ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών ότι η πανδημία θα μπορούσε να επηρεάσει την κατανάλωση πετρελαίου στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, με τις απώλειες να αγγίζουν ενδοσυνεδριακά ακόμα και το -6%.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -3,2% στα 34,9 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 υποχωρεί κατά -3,4%, στα 32,7 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Image
Νωρίτερα εντός της ημέρας ξεκίνησε το Συνέδριο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει συνολικά μία εβδομάδα, με την κυβέρνηση της χώρας να ανακοινώνει ότι απέσυρε τους στόχους ανάπτυξης της οικονομίας για το σύνολο του έτους.
«Δεν έχουμε θέσει κάποιον συγκεκριμένο στόχο για την οικονομική ανάπτυξη φέτος, επειδή η χώρας μας θα έρθει αντιμέτωπη με ορισμένους παράγοντες, η εξέλιξη των οποίων είναι δύσκολο να εκτιμηθεί εξαιτίας της τεράστιας αβεβαιότητας που σχετίζεται με την πανδημίας του Covid-19 και το παγκόσμιο οικονομικό και εμπορικό περιβάλλον», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κίνας, Li Keqiang.
«Η εγκατάλειψη του αναπτυξιακού στόχου θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως μία απομάκρυνσης της προσοχής από τις υποδομές και να θεωρηθεί μία αρνητική εξέλιξη για το πετρέλαιο», αναφέρουν οι αναλυτές της AxiCorp, διευκρινίζοντας ότι «η αγορά εμπορευμάτων σε γενικές γραμμές αναζητάει μεγαλύτερη ώθηση στις υποδομές από το Συνέδριο της Λαϊκής Δημοκρατίας, οπότε σίγουρα θα υπάρχει ένα στοιχεία απογοήτευσης».
Ωστόσο, οι πρσοσπάθειες του OPEC+ και των ΗΠΑ να περιορίσουν την παραγωγή τους προκειμένου να ισορροπήσουν την αγορά ενέργειας, καθώς και η άρση των περιοριστικών μέτρων στις περισσότερες χώρες παγκοσμίως περιορίζουν τις πιέσεις για τον «μαύρο χρυσό», ο οποίος παραμένει σε τροχιά ώστε να καταγράφει την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδ ανόδου.
Παράλληλα, η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, λόγω της Ημέρας Μνήμης την ερχόμενη Δευτέρα (25/5), η οποία είναι εθνική αργία και η οποία συνδέεται με αυξήση των μετακινήσεων εντός της χώρας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης