Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Έως 2/6 οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για το χρέος - Θετικά μηνύματα

Αργεντινή: Έως 2/6 οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για το χρέος - Θετικά μηνύματα
Αξιωματούχοι και πιστωτές στέλνουν θετικά μηνύματα για τις προοπτικές μίας ευρύτερης συμφωνίας αναδιάρθρωσης του χρέους
Έως τις 2 Ιουνίου 2020 παρατείνει η Αργεντινή την προθεσμία για τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους της, ύψους 65 δισ. δολ.
Η προθεσμία έληγε σήμερα Παρασκευή 22 Μαϊου, με τη Αργεντινή να βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία για ένατη φορά στην ιστορία της, καθώς λήγει η περίοδος χάριτος των 30 ημερών για την αποπληρωμή ομολόγων, ύψους 500 εκατ. δολαρίων.
Αξιωματούχοι και πιστωτές στέλνουν θετικά μηνύματα για τις προοπτικές μίας ευρύτερης συμφωνίας αναδιάρθρωσης του χρέους, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο υπουργός Οικονομικών Martin Guzman δήλωσε ότι η Αργεντινή ετοιμάζεται να τροποποιήσει την πρότασή της προς τους πιστωτές.
Αν και υπάρχει ακόμα σημαντική απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε θετική πορεία.
Η Αργεντινή είχε αρχικά προσεγγίσει διεθνείς πιστωτές που κατέχουν ομόλογα αξίας περίπου 65 δισ. δολαρίων με μια προσφορά που περιλάμβανε τριετή περίοδο χάριτος και σημαντική μείωση των πληρωμών τόκων.
Ορισμένοι κάτοχοι ομολόγων ήταν ανοιχτοί στην προσφορά, αποδεχόμενοι ότι θα έπρεπε να δοθεί περισσότερος χρόνος για να πληρώσει, αλλά πολλοί απέρριψαν τη συμφωνία.
Η οικονομία της χώρας, η οποία αντιμετώπιζε ήδη μια διετή ύφεση, υψηλά ποσοστά πληθωρισμού και αυξανόμενα επίπεδα φτώχειας, πλήττεται σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού.
Μέχρι σήμερα, 8.809 άτομα έχουν προσβληθεί με το Covid-19 στην Αργεντινή, με 393 θανάτους σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης