Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Έντονη μεταβλητότητα σε τράπεζες και ΧΑ +0,14% στις 609 μον. - Στο επίκεντρο η επιδείνωση του κλίματος ΗΠΑ - Κίνας

tags :
Έντονη μεταβλητότητα σε τράπεζες και ΧΑ +0,14% στις 609 μον. - Στο επίκεντρο η επιδείνωση του κλίματος ΗΠΑ - Κίνας
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις 29 Μαΐου που θα ολοκληρωθούν οι πωλήσεις στις τράπεζες λόγω MSCI .

(upd14) Σταθεροποιητικά έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο στις 609 μονάδες, με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες διακυμάνσεις στις τράπεζες οι οποίες έκλεισαν τελικά με κέρδη έως +3% από αρχικές απώλειες -3% και με τις συναλλαγές να ενισχύονται στις δημοπρασίες από τα πακέτα των τραπεζών, λόγω MSCI.
Από την άλλη, στα μη τραπεζικά blue chips, τα κέρδη σε Τέρνα Ενεργειακή +5,63% και ΔΕΗ +3,36%...αντισταθμίστηκαν από τις απώλειες των δεικτοβαρών ΟΤΕ -2,28% και Motor Oil -1,79%.
Η ίδια εικόνα μεταβλητότητας καταγράφεται και στις ευρωπαϊκές
αγορές καθώς μηδένισαν τις αρχικές ισχυρές πιέσεις και επιχειρούν ανοδικά στη σκιά των νέων εντάσεων στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.
Ειδικότερα, η νέα σύγκρουση ΗΠΑ - Κίνας αυτή τη φορά αφορά το Χονγκ Κονγκ,  καθώς η Κίνα επιδιώκει να επιβάλει έναν νέο νόμο για την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump να προειδοποίει πως οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν σφόδρα, εάν η Κίνα προχωρήσει στα σχέδιά της και μετά τις μαζικές και συχνά βίαιες κινητοποιήσεις πέρυσι υπέρ της δημοκρατίας.
Την ίδια ώρα, η ανησυχία είναι έκδηλη για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, καθώς οι ΗΠΑ έχουν θέσει στο στόχαστρο την Κίνα για παραλείψεις σχετικά με τον κορωνοϊό.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η αδύναμη εικόνα στις τράπεζες με τον Τραπεζικό Δείκτη πλησίον στα ιστορικά χαμηλά και με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις 29 Μαΐου που θα ολοκληρωθούν οι πωλήσεις λόγω MSCI .
Σημειώνεται, ότι Eurobank, Εθνική, Alpha Bank αλλά και ο Τιτάνας αφαιρούνται από τον δείκτη MSCI Greece Standard με εκτιμώμενες εκροές 130 έως 170 εκατ. ευρώ.
Προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα μετά της πρότασης της Γερμανίας και Γαλλίας για τα 500 δισεκ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και των 4 χωρών Αυστρίας, Ολλανδίας, Δανίας και Σουηδίας που διαφωνούν... βρίσκεται σε εξέλιξη.
Μια νέα πρόταση που εξετάζεται είναι από τα 500 δισ του Ταμείου Ανάκαμψης το 70% να δοθεί με την μορφή δανείων και ενιαίο επιτόκιο, δηλαδή κοινό επιτόκιο χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το benchmark 10ετές ομόλογο κάθε χώρας και το 30% με επιδοτήσεις
Στις 4 Ιουνίου ή 16 Ιουλίου το αργότερο η ΕΚΤ θα λάβει κρίσιμες αποφάσεις για το Πρόγραμμα Πανδημίας.
Η πορεία των αγορών, χρηματιστηρίων και ομολόγων το επόμενο διάστημα αλλά και η συμπεριφορά των οικονομιών κατά την επιστροφή της κανονικότητας θα αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες για τις νέες αποφάσεις της ΕΚΤ.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 609 μονάδες, πλησίον της πρώτης αντίστασης των 610-620 μονάδων και με πρώτη στήριξη τις 600 μονάδες ενώ ακολουθούν οι 580 μονάδες.
Στις τράπεζες, με κύριο χαρακτηριστικό την έντονη μεταβλητότητα, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η Εθνική +3,22% και ακολούθησαν Πειραιώς +2,25%, Alpha Bank +1,45% και Eurobank +1,28%.
Με ενδιαφέρον αναμένεται στις αρχές της νέας εβδομάδας η ανακοίνωση της τελικής συμφωνίας της Eurobank με την DoValue για 7,5 δισεκ. τιτλοποίηση NPEs και την εξαγορά του 80% της FPS της εταιρίας διαχείρισης.
Τα NPEs θα υποχωρήσουν στα 6 δισεκ. και θα είναι η τράπεζα με τον πιο εξυγιασμένο ισολογισμό στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος.
Επίσης, από την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου 2020 οι τράπεζες τα οποία δεν θα εμπεριέχουν αρνητικές εκπλήξεις ενώ και συνολικά για το 2020 προβλέπεται ότι η χρονιά δεν θα είναι άσχημη.
Ειδικότερα, στις 28 Μαίου 2020 θα ανακοινώσουν αποτελέσματα α΄ τριμήνου η Εθνική και Alpha bank, στις 29 Μαίου η Eurobank και 1η Ιουνίου η Πειραιώς.
Σημειώνεται ότι η ελαστικοποίηση των κριτηρίων για τα νέα NPEs που πλέον για να θεωρηθεί ένα δάνειο μη εξυπηρετούμενο πρέπει να περάσουν 180 ημέρες και οι συνεχείς ρυθμίσεις ώστε οι εταιρίες να πληρώνουν τόκους αντί κεφάλαιο μετριάζει τον κίνδυνο έξαρσης των νέων NPEs.
Από την άλλη, εκτιμάται ότι σε όλες τις τράπεζες το 2020 θα αυξηθεί το cost of risk κατά 0,50% κατά τράπεζα ένας σημαντικός δείκτης που αξιολογείται ιδιαίτερα από τους επενδυτικούς οίκους
Συνεχίζεται η ανάκαμψη στην αγορά ομολόγων με το ελληνικό 10ετές στο 1,68% και το ιταλικό 10ετές στο 1,60%  και με το μεταξύ τους spread στις 8 μονάδες βάσης...
Σταθεροποίηση καταγράφεται  στο ελληνικό CDS στα 5 χρόνια, καθώς βρίσκεται στις 243 μονάδες  - με χαμηλό τις 98 μονάδες ή 98% που καταγράφηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2020 – ενώ το CDS της Αργεντινής βρίσκεται στις 9392 μονάδες βάσης, από 8917 μονάδες, χθες 21/5  

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση

Με απώλειες ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Τραπεζικό Δείκτη στο -0,70% και τον Γενικό Δείκτη στο -0,81%
Στο πρώτο δεκάλεπτο με ελεγχόμενες πιέσεις στις τράπεζες και στο σύνολο σχεδόν των μη τραπεζικών blue chips, o Tραπεζικός  Δείκτης κατέγραψε το χαμηλό της ημέρας -1,18% και ο Γενικός Δείκτης στο -1,08%.
Λίγο πριν τις 12:30 με αγοραστικές παρεμβάσεις στις τράπεζες, o Tραπεζικός Δείκτης αλλά και σε επιλεγμένες μη τραπεζικές μετοχές του FTSE όπως Τέρνα Ενεργιακή +6,49% , ΔΕΗ +4,49%...ο Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε το υψηλό της ημέρας +2,57% και ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε στο +1,07%. 
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο +0,14% στις 609 μονάδες έχοντας υψηλό στις 614,85 μονάδες και χαμηλό στις 601,75 μονάδες.
Ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών σε μέτρια επίπεδα και επικεντρώθηκε στο τραπεζικό κλάδο, οι οποίες ενισχύθηκαν στις δημοπρασίες λόγω των πακέτων.  
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 53,3 εκατ. ευρώ, εξ αυτών τα 14 εκατ. σε πακέτα, ο όγκος 64,4 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 56 εκατ. διακινήθηκαν στις τράπεζες.
Προσυμφωνημένες συναλλαγές αξίας 14 εκατ. ευρώ και όγκου 27,9 εκατ. τεμαχίων πραγματοποιήθηκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ειδικότερα, η Eurobank διακίνησε 18 εκατ. τεμάχια αξίας 5,57 εκατ. ευρώ, η Εθνική 1,4 εκατ. τεμάχια αξίας 1,31 εκατ. ευρώ, η Πειραιώς 1,5 εκατ. τεμάχια αξίας 1,55 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank  5 εκατ. τεμάχια αξάις 2,53 εκατ. ευρώ. .
Το Ιασώ 1,95 εκατ. τεμάχια αξίας 2,44 εκατ. ευρώ και η Jumbo 40 χιλ. τεμάχια αξίας 620 χιλ. ευρώ.

Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 609 μονάδες, πλησίον της πρώτης αντίστασης των  610- 620 μονάδων και ακολουθούν οι 650 μονάδες
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 600 μονάδες και ακολουθούν οι 580 και οι 550 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε στις 272 μονάδες, με πρώτη αντίσταση τις 300 μονάδες και ακολουθούν οι  330 και οι 350 μονάδες
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 270 μονάδες και ακολουθούν οι 250 μονάδες.

Τραπεζικά νέα  

H EΒΑ ( Ευρωπαική Τραπεζική Αρχή) δημοσιεύει έκθεση για τις διασυνδέσεις μεταξύ της ανάκαμψης και της εξυγίανσης των τραπεζών της Ε.Ε. στο πλαίσιο της οδηγίας BRRD (Bank Recovery and Resolution Directive).
Ειδικότερα, η οδηγία εισάγει στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία δύο εργαλεία αντιμετώπισης της κρίσης που ενδέχεται να αντιμετωπίσει μία τράπεζα
-Τα πλάνα ανάκαμψης (τίθεται το πλαίσιο και οι ειδικές δράσεις τις οποίες ένα πιστωτικό ίδρυμα θα πρέπει να ακολουθήσει για να ανακάμψει από μια κατάσταση σοβαρού stress)
-Τα πλάνα εξυγίανσης (όλες οι ενέργειες για τη λύση σε συνεργασία με την αρχή εξυγίανσης όταν ένα πιστωτικό ίδρυμα βρίσκεται στην κατάσταση αυτήν).
Τα παραπάνω είναι δύο βασικά εργαλεία που επιτρέπουν την εκ των προτέρων προετοιμασία για την αντιμετώπιση μιας κρίσης ενός πιστωτικού οργανισμού.
Η αποτελεσματική διασύνδεση μεταξύ αυτών των δύο πλάνων μπορεί να έχει πολυάριθμα οφέλη ιδιαίτερα όσον αφορά τη μεγιστοποίηση των συνεργιών για τη διασφάλιση της συνοχής κατά την εφαρμογή του πλάνου.
Στόχος αυτής της διασύνδεσης είναι δεν είναι να υπάρξει ευθυγράμμιση των δύο σχεδίων.
Δεδομένου του διαφορετικού στόχου και των διαφορετικών ιδιοκτητών (πιστωτικών ιδρύματα έναντι των αρχών εξυγίανσης) τα έγγραφα αυτά μπορούν να διαφοροποιούνται όσον αφορά την κάλυψη κοινών στοιχείων.
Ωστόσο είναι σημαντικό ότι όταν υπάρχουν σημαντικές ασυνέπειες αυτές να αιτιολογούνται και να συνοδεύονται  με τις κατάλληλες διευκρινίσεις.
Απαιτείται περαιτέρω δουλειά και επεξεργασία γι' αυτό το λόγο και η ΕΒΑ σχεδιάζει να επεξεργαστεί περισσότερο το αποτέλεσμα για τη λύση ιδιαίτερα όσον αφορά στα μέτρα άρσης των εμποδίων για την εξυγίανση καθώς και τη συνεχιζόμενη εποπτεία .

Η επικαιρότητα

Στα δύο έχει κόψει ο κορωνοϊός τον πλανήτη καθώς από τη μία πλευρά κράτη της Ευρώπης και Ασίας, όπως και πολιτείες των ΗΠΑ που πέρασαν από το σκότος της πανδημίας βγαίνουν ξανά στο φως, επιστρέφοντας με προσεκτικά και σταδιακά βήματα στην μετά κορωνοϊού καθημερινότητα, ενώ από την άλλη πλευρά, τα κράτη της Λατινικής Αμερικής βιώνουν τώρα το μένος της πανδημίας, μετρούν πληγές προσπαθώντας να σταθούν όρθια, όπως αντίστοιχα και η Ρωσία με την Ινδία.
Και ενώ ο πλανήτης προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ που βιώνει εδώ και πέντε μήνες, επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την ΕΕ προειδοποιούν πως θα υπάρξει ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού σε Ευρώπη και ΗΠΑ έως τα τέλη του 2020, χωρίς να αποκλείονται και νέα lockdowns.
Υπό αυτά τα δεδομένα, το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην επιστημονική κοινότητα καθώς από αυτήν θα προέλθει η οριστική λύση που θα επαναφέρει την καθημερινότητα μας στην προ κορωνοϊού εποχή.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 5,1 εκατομμύρια, οι νεκροί τους 333.000 ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, υπολογίζονται σε 1,95 εκατομμύρια.
Πρώτες σε κρούσματα παγκοσμίως οι ΗΠΑ με 1.577.758 και σε νεκρούς με 94.729 ενώ δεύτερη παγκοσμίως σε νεκρούς η Βρετανία με 36.124 θανάτους με 252.246 κρούσματα
Τρίτη σε νεκρούς παγκοσμίως η Ιταλία με 32.486 και 228.006 κρούσματα.
Δεύτερη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 326.448 και 3.249 νεκρούς ενώ τρίτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Βραζιλία με 310.087 και 20.047 νεκρούς.
Στο άνοιγμα της οικονομίας - με το βάρος να δίνεται στον τουρισμό – και της κοινωνίας, όπου στο επίκεντρο βρίσκεται η επαναλειτουργία ή όχι των δημοτικών σχολείων, εστιάζει τα επόμενα 24ωρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία θέλει να αφήσει οριστικά πίσω της το δίμηνο lockdown και να επικοινωνήσει πως χάρη στην εξαιρετική επιδημιολογική της κατάσταση είναι έτοιμη να υποδεχθεί από τα μέσα Ιουνίου χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό.
Στη χώρα μας το σύνολο των κρουσμάτων είναι 2.853, ενώ οι νεκροί ανήλθαν στους 169.

Ισχυρή πτώση στις ασιατικές αγορές

Με ισχυρή πτώση έκλεισαν επικράτησαν σήμερα Παρασκευή (22/5) στις αγορές της Ασίας, εν μέσω νέων εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα
Ειδικότερα, η κινεζική κυβέρνηση εξετάζει ένα νομοσχέδιο το οποίο θα περιορίζει τις δραστηριότητας της αντιπολίτευσης στο Χονγκ Κονγκ, μετά τις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις που είχαν λάβει χώρα στην περιοχή το περασμένο έτος, πριν την έξαρση της πανδησμίας του κορωνοϊού.
Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα προχωρήσει σε «ισχυρή απάντηση» εάν εκγριθεί το νομοσχέδιο της Κίνας για το Χονγκ Κονγκ, γεγονός που δημιουργήσει ένα ακόμα μέτωπο αντιπαράθεσης ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο -0,80%, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα έκλεισε στο -1,89%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί στο -6% ενώ ο δείκτης KOSPI στην Ν. Κορέα στο -1,41%.

Ήπιες ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Βελτιώνεται το κλίμα στις  διεθνείς αγορές, στη σκιά της νέας σύγκρουσης ΗΠΑ - Κίνας.
Αυτή τη φορά η αντιπαράθεση αφορά το Χονγκ Κονγκ, καθώς εντείνεται η ανησυχία για κατάρρευση των εμπορικών διαπραγματεύσεων, μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.
Εν τω μεταξύ, πτώση-ρεκόρ κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο του 2020 της τάξης του -18,1% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, όταν και είχαν σημειωθεί απώλειες της τάξεως του -5,1%, καθώς τα περιορστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού προκάλεσαν ισχυρό πλήγμα στον κλάδο.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν πτώση της τάξεως του -18,1% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, όταν και είχαν σημειωθεί απώλειες της τάξεως του -5,1%
Ειδικότερα, ο δείκτης Dax στη Γερμανία κινείται στο +0,25%, ο δείκτης CAC στο Παρίσι στο +0,40%, ο MIB στο Μιλάνο στο +1,1%, ο IBEX 35 στην Ισπανία στο +0,50% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο -0,25%.
Στην Wall Street, ο Dow Jones κινείται στο -0,30%, ο S&P στο -0,20% και ο Nasdaq στο -0,10% ενώ το ETF GREC κινείται στο -0,61% (17,87 δολ.).

Έντονη μεταβλητότητα στις τράπεζες με μέτριες συναλλαγές  

Έντονη μεταβλητότητα καταγράφηκε στις τράπεζες με μέτριες συναλλαγές οι οποίες ενισχύθηκαν από τα πακέτα λόγω MSCI.
Ο κλάδος χρηματιστηριακά προσέγγισε τις τιμές των ΑΜΚ του 2015 που οριοθετούνται ισχυρές αντιστάσεις.
Η Εθνική έκλεισε στα 0,95 ευρώ, με άνοδο +3,22%  με όγκο 7,4 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 869 εκατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2020 στα 0,8150 ευρώ
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 0,5052 ευρώ, με άνοδο +1,45%, με όγκο 12,4 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 780 εκατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε ενδοσυνεδριακά στις 14/5/2020 στα 0,4860 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 1,0430 ευρώ, με άνοδο +2,25% με όγκο 3,4 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 455 εκατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 προ RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,57 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,5520 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,3089 ευρώ, με άνοδο +1,28% με όγκο 32,7 εκατ. τεμάχια  και κεφαλαιοποίηση 1,15 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα)
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 0,5650 ευρώ, με πτώση -1,91% και με κεφαλαιοποίηση 252 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,1888 ευρώ, με άνοδο +1,94% και όγκο 112 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 87 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 12,76 ευρώ, με άνοδο +0,47% και κεφαλαιοποίηση 253 εκατ. ευρώ.

Μεικτές τάσεις στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με χαμηλές συναλλαγές

Με μεικτές τάσεις έκλεισαν  οι μη τραπεζικες μετοχές του FTSE 25  με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.
Την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Τιτάνας...
Στον αντίποδα, με την μεγαλύτερη πτώση έκλεισαν ΟΤΕ, Φουρλής, Sarantis.....
H Coca Cola έκλεισε στα 20,92 ευρώ με άνοδο +0,58% και κεφαλαιοποίηση στα 7,74 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 12,01 ευρώ, με πτώση -2,28% και αποτίμηση 5,65 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 2,8940 ευρώ, με άνοδο +3,36% και αποτίμηση 671 εκατ. ευρώ.
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,17 ευρώ, με πτώση -0,23% και κεφαλαιοποίηση 503 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 7,99 ευρώ με άνοδο +0,19% και αποτίμηση 2,67 δισ. ευρώ.
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 11,34 ευρώ, με άνοδο +2,72% και κεφαλαιοποίηση 935 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 6,02 ευρώ με πτώση -0,17% και κεφαλαιοποίηση 1,84 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 13,75 ευρώ, με πτώση -1,79% και κεφαλαιοποίηση 1,52 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 7,03 ευρώ με άνοδο +0,43% και κεφαλαιοποίηση 1 δισεκ. ευρώ.
Η Jumbo έκλεισε στα 15,50 ευρώ, αμετάβλητη και κεφαλαιοποίηση 2,11 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 6,72 ευρώ, με πτώση -1,9% και κεφαλαιοποίηση 716 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή του Fourlis έκλεισε στα 3,82 ευρώ, με πτώση -2,05% και κεφαλαιοποίηση 199 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) βρίσκεται στα 0,0604 ευρώ, με άνοδο +0,50% και κεφαλαιοποίηση 57 εκατ. ευρώ
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης